Asgari Ücretin En Yüksek ve En Düşük Olduğu Ülke Belli Oldu: O Ülkede Asgari Ücret Tam..

Türkiye'de 2018 yılında geçerli olacak asgari ücret tutarının belirlenmesi için görüşmeler devam ederken, asgari ücretin en yüksek olduğu ülkeler açıklandı.

Yayınlanma:
Asgari Ücretin En Yüksek ve En Düşük Olduğu Ülke Belli Oldu: O Ülkede Asgari Ücret Tam..

Asgari ücret tespit komisyonu çalışmalarına devam ederken milyonlarca işçi yeni yılda asgari ücretin ne kadar olacağını büyük bir merak ve heyecanla araştırıyor.

Önceki gün gerçekleşen asgari ücret tespit komisyonunun 3. görüşmesinde işçi kesimini temsil eden Türk İş, işveren kesimini temsil eden TİSK ile görüştü. Görüşme öncesi iki temsilci de basın mensuplarına bazı açıklamalarda bulundu.

TİSK Genel Sekreteri toplantı öncesi yaptığı açıklamada Türk İş'in teklifine ilişkin “Çok yüksek. Şöyle söyleyeyim, Türk-İş Genel Başkanı Ergün Bey’in geçen hafta açıkladığı rakam, net asgari ücretin yüzde 35 artışı demektir. Biz, Türk işvereni olarak 2015 sonunda yapılan artıştan dolayı hala iş yerlerimizde sorunlarımızı gideremedik. Türkiye gerçeklerine uygun bir rakam değil.” açıklamasını yaptı.

Türk İş Genel Eğitim Sekreteri ise yaptığı açıklamada “Enflasyon, yüzde 10’un üzerinde. Bu mevcut asgari ücretin yüzde 2 değer kaybettiği anlamına geliyor. Hayatın gerçekleri yani çalışanların enflasyonunu belirleyen kalemler dikkate alındığında enflasyon oranının daha da yüksek olduğunu söyleyebiliriz. Bundan dolayı Türk-İş olarak net bin 893 lira 90 kuruşluk teklifimizin arkasındayız.” ifadelerine yer verdi.

Dünyadaki En Yüksek ve En Düşük Asgari Ücret

Dünya üzerinde en yüksek asgari ücret miktarı, aylık 2 bin 136 dolar ile Lüksemburg olarak ön plana çıkarken; en düşük asgari ücretse aylık 177 dolar ile Meksika veriliyor.

Amerika Birleşik Devletleri'nde ise bu asgari ücret bin 257 dolar.

Avrupa Birliği'nin Başkenti olan Brüksel'de ise bu rakam aylık bin 860 dolar.

Dolar hesabına vurulduğunda ise Türkiye'de asgari ücret 300 dolar.

Asgari ücret haberlerinden haberdar olmak için;

5HABER.COM ANDROİD UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN

Facebook Sayfası için TIKLAYINFacebook Grubu için TIKLAYIN

5haber.com | Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.