Asıl İşi Yapan Taşeron İşçi Kadroya , Yardımcı İşleri Yapan Taşeron İşçiler ÖSP Statüsüne Alınacak | SON DAKİKA

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, yaptığı son dakika açıklamasında, taşerona kadro meselesi ile ilgili bazı gelişmeler hakkında bilgi verdi. İşte Bakan Müezzinoğlu'nun açıklaması.

Yayınlanma:
Asıl İşi Yapan Taşeron İşçi Kadroya , Yardımcı İşleri Yapan Taşeron İşçiler ÖSP Statüsüne Alınacak | SON DAKİKA

Kadro bekleyen taşeron işçilere, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'ndan bir açıklama geldi. Yapılan açıklamada 720 bin taşeron işçinin kamuya geçirileceği belirtildi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, kamu personeline yönelik düzenlemesi yapılan rejimde güvenin sarsılmadığı, şeffaf bir düzenleme yapacaklarının altını çizdi. Bakan Müezzinoğlu, kamuda dokunulmaz, imtiyazlı uygulamaların son bulacağı müjdesini verdi.

Kamu personel rejimi ile ilgili gündemlerinde bulunan reform paketi için 6 aylık bir takvim öngördüklerini belirten Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, yeni düzenlemelerle sistematik imtiyazların son bulacağı mesajını verdi. Kamu personeli reformuna yönelik çalıştayların sürdüğünün müjdesini veren Bakan Müezzinoğlu, taşeron işçilerin de bu kapsamda değerlendirilmesinin birinci öncelikleri olduğunu söyledi.

Performans Sistemi

Bu sistemde en çok merak edilen konulardan biri de taşeron işçilerin kamu personeli reformuna dahil edilip edilmeyeceğiydi. Bakan Müezzinoğlu ise yaptığı açıklamada bu soruyu yanıtladı. Buna göre; kamuda asıl ve yardımcı işi yapmakta olan 720 bin taşeron işçi Kamu Personel Rejimi'ne dahil edilecek. Asıl işleri yapanlar kadroya alınacak, yardımcı işlerde çalışanların da özel statülü sözleşme ile kamuda istihdamı öngörülüyor. Takvim Gazetesinde yer alan habere göre Bakan Müezzinoğlu, yaptığı açıklamasında, kamuda performans değerlendirme sistemi oluşturulacağını da belirtti.

Taşeron işçi haberlerinden anında haberdar olmak için Facebook sayfamızı beğenebilir ve grubumuza üye olabilirsiniz.

Facebook Sayfası için TIKLAYIN

Facebook Grubu için TIKLAYIN

5haber.com  | Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız1
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.