Aşırı İlgisizlikten Kapanacağı Açıklandı

Electronic Arts tarafından büyük umutlarla geliştirilen Apex Legends Mobile, maalesef beklenen ilgiyi göremedi. Şirket, bu durumu ileri sürerek oyunun yakın bir tarihte kapatılacağını açıkladı. Apex Legends Mobile oyuncularının, oyunu en son oynayabilecekleri tarih açıklandı.

Yayınlanma:
Aşırı İlgisizlikten Kapanacağı Açıklandı

Electronic Arts, oyun dünyasının en önemli şirketlerinden biri. Şirket, 2019 yılında Apex Legends isimli bir oyunu geliştirmiş ve piyasaya sürmüştü. Bir tür hayatta kalma oyunu olan Apex Legends, ilk zamanlarda ücretsizdi ve çok büyük bir ilgi görmüştü.

Oyunun yoğun ilgi görmesi üzerine geliştirici ekip, hemen mobil versiyonunu geliştirdi. Ancak mobil versiyonu, normal oyun kadar ilgi görmedi ve ömrü de çok uzun olmadı. Bu durum şirket tarafından da açık bir şekilde dile getirildi ve oyunun mobil versiyonunun kapatılacağı açıklandı.

Apex Legends Mobile, birkaç ay sonra bütün uygulama mağazalarından kaldırılacak. Böylece oyunun mobil versiyonu tarihe karışmış olacak.

Oyunun Mobil Versiyonu 1 Mayıs 2023’te Kapatılacak

Oyunun kapanma sürecine dair yapılan açıklamalarda, oyun için satın almaların durdurulduğu ifade edildi. Oyunun kapatılma tarihi olarak da 1 Mayıs 2023 işaret edildi. Oyun severler, söz konusu tarihe kadar oyunu oynamaya devam edebilecek.

123651-640.jpg

Oyuncuların, oyun içi paralarını söz konusu tarihe kadar harcayabilecekleri ifade edildi. Belirtilen tarihte oyunun sunucuları tamamen devre dışı bırakılacak. Dolayısıyla uygulama mağazalarından oyunun indirilmesi ve oynanması mümkün olmayacak. Mobil versiyonu oynayan oyuncularda bu durumun önemli bir hayal kırıklığı yarattığını söylemek yanlış olmayacaktır.

Şirketten yapılan bir diğer açıklama ise oyun içi harcamalarla ilgili. Oyun içi paraların harcanmaması durumunda iade edilmesi söz konusu olmayacak.

Şirket tarafından alınan bu kararın sadece mobil versiyonu etkilediğini ifade etti. PC ve konsol tarafında ise oyunun devam edeceği açıklandı. Dolayısıyla o kısma dair bir sorun görünmüyor.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.