Atalay'dan Son Dakika Taşerona Kadro Açıklaması: "Gelecek Haziran Ayına Kadar.."

Türk İş Genel Başkanı Ergün Atalay, katıldığı bir programda taşerona kadro konusuna değindi. Atalay yaptığı açıklamada taşeron işçilerin kadroya alınması meselesinin gelecek Haziran ayına kadar çözülmesi gerektiğini söyledi. İşte o açıklama.

Yayınlanma:
Atalay'dan Son Dakika Taşerona Kadro Açıklaması: "Gelecek Haziran Ayına Kadar.."

Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay'dan bir son dakika açıklaması geldi. Atalay yaptığı açıklamada kıdem tazminatı ve taşeron işçi sorununa değindi.

İzmir Gazeteciler Cemiyetini ziyaret eden Türk İş Genel Başkanı Ergün Atalay ve beraberindekiler, burada gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Atalay yaptığı açıklamada taşeron işçi meselesine ve kıdem tazminatı sorununa değindi. Taşeron ve geçici işçi sorununun Türkiye'de devam ettiğini belirten Atalay, hükümetin gelecek haziran ayına kadar verdiği sözleri tutması gerektiğini kaydetti. Atalay, taşeron işçilikle ilgili 10 yıldır çalışma yürüttüklerine de dikkat çekerek, “Yol İş Sendikamız sadece mahkemelerle ilgili 20 milyon lira harcadı. Her ilde toplantı yapıyoruz. Miting yaptık. Devlet, 'taşeron işçileri kadroya geçireceğim' diye söz verdi. Bir an önce verdikleri sözü yerine getirmeliler. Gelecek Hazirana kadar hükümet taşeron ve geçici işçilerle ilgili verdiği sözü tutmalı. Bunu neticelendirene kadar gündeme getirmeye devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Kıdem Tazminatı Açıklaması

Kıdem tazminatıyla ilgili değişikliğin her yıl iki üç kez gündeme getirildiğini de dile getiren Atalay, şu açıklamalarda konuşmasını sonlandırdı:

“Kıdem tazminatıyla ilgili TÜRK - İŞ bir duruş sergiledi. 'Geriye nokta kadar gidiş olursa bütün sendikaların burada oturmasının anlamı yok' dedik. Kıdem tazminatı denildiği zaman 15 milyonu ilgilendiriyor. Bunları bir daha gündeme getireceklerini düşünmüyorum. Çocuk işçiler ve kadınlarla ilgili çalışıyoruz. Uyuşturucu ilkokula kadar girdi. Onunla ilgili 'ne yapabiliriz, nasıl önleriz?' diye çalışıyoruz. OHAL'de grev ertelemeleri de bize zarar veriyor. Bunu yaparken sendikaları ve sivil toplumu sıkıntıyı sokmamak gerekiyor. Ayrıca tarımda, Karayolları, Çaykur, orman alanlarında geçici işçi sorunumuz var. 23 yıllık geçici işçiler var. Dünyanın hiçbir yerinde 23 yıllık geçici işçi olmaz."

Taşerona kadro konusunda son gelişmeler ve haberlere gitmek için lütfen tıklayın

Taşerona kadro haberlerinden ve daha fazlasından anında haberdar olmak için 5haber’i sosyal ağlardan takip edebilirsiniz.

Facebook Sayfası için TIKLAYINFacebook Grubu için TIKLAYIN

5haber.com  | Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.