Atanamayan Öğretmenler Eylem yaptı

25 şehirden gelen öğretmenler ataması yapılacak öğretmen sayısının arttırılması için eylem yaptılar.

Yayınlanma:
Atanamayan Öğretmenler Eylem yaptı

Türk Eğitim - Sen üyeleri Şubat ayında yapılacak olan atamada 20 bin değil 60 bin öğretmenin atanmasını istediler. Öğretmenler 25 farklı şehirden gelerek eylem yaptılar. Eylemciler Ankara'daki Ulus Atatürk Heykeli önünde toplandılar.

Türk Eğitim- Sen Genel Başkanı Talip Geylan, doğudan batıya kuzeyden güneye onlarca şehirden gelen atama bekleyen öğretmenleri tebrik etti.

Talip Geylan şu ifadeleri kullandı; Hükumetimiz, Şubat ayında sadece 20 bin atama yapılacağını söyledi. Bu komik atama sayısını bizler asla kabul etmiyoruz." Ataması yapılmayan öğretmen meselesi, sadece öğretmenlerin işsizlik meselesi değil , aynı zamanda bir eğitim sorunudur."

Öğretmenler ücretmen değil, öğretmen "elbet bir gün kavuşacağız çocuklar, bu böyle yarım kalmayacak" ve " Halimizi Victor hugo görse sefilleri tekrar yazardı" yazılı pankart açtılar.

Talip Geylan 150 bin öğretmen açığının olduğunu atama bekleyen öğretmen sayısının 700 bin olduğunu, 20 bin öğretmen atamasının yetmeyeceğinin yıl onunda 100 bin atama istediklerini belirtti.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.