Atatürk'ün Adana'ya Gelişinin 94. Yıldönümü Kutlandı

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Adana'ya gelişinin 94. yıldönümü, düzenlenen törenle kutlandı. İşte törenden ayrıntılar ve tören alanından görüntüler.

Yayınlanma:
Atatürk'ün Adana'ya Gelişinin 94. Yıldönümü Kutlandı

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Adana'ya gelişinin 94. yıl dönümü, düzenlenen törenle kutlandı.

Mustafa Kemal Atatürk'ün Adana'ya gelişi vesilesi ile merkez Seyhan İlçesi'nde bulunan Atatürk Parkı'ndaki törene Adana Valisi Mahmut Demirtaş, 6'ncı Mekanize Piyade Tümeni Komutanı Tümgeneral Hakan Atınç, Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü ile milletvekilleri, gaziler, bürokratlar, asker, polis ve çok sayıda öğrenci katılımda bulundu.

Adana'ya Trenle Geliş Canlandırıldı

Atatürk Parkında bulunan Atatürk Anıtı'na çelenk konulması ile birlikte başlayan törene katılanlar, Atatürk Caddesi üzerinden yola çıkarak Cadde sonunda bulunan Uğur Mumcu Meydanı'na kadar yürüdü. Protokol üyeleri, Adana Tren Garı'nda Atatürk'ün Adana'ya trenle gelişinin canlandırıldığı törene katıldı. Atatürk fotoğrafları ve bayraklarla süslenen trenden inen bir gazi, Türk bayrağını öperek Adana Valisi Hasan Demirtaş'a sundu. Vali Hasan Demirtaş da bayrağı öperek teslim aldı.

Başkan Sözlü'nün Açıklamaları

Adana Garı önündeki törende konuşan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, "Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Türk milletinin egemenlik ve bağımsızlık planlarını Adana'da yapmış, Kurtuluş Mücadelesi öncesi ve sonrasında 9 kez kente gelerek Türk vatanının kurtuluş meşalesini Adana'dan yakmış, bunu da 'Efendiler, bende bu vekayiin ilk hissi teşebbüsü, bu memlekette, bu güzel Adana'da doğmuştur' diye belirtmiştir. Övünç duyuyoruz" dedi.

Adana haberlerinden son dakika haberlerinden, yerel haberlerden, gelişmelerden ve daha fazlasından haberdar olmak için 5haber.com adresini takipte kalın.

5haber.com  |  Adana

DHA

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.