ATM'ye para çekmeye gidenlere kötü haber! Son dakika değiştirildi

ATM'ler üzerinden sıklıkla para çekenlere yönelik uyarı yapılırken yeni düzenleme devreye girdi. Bankada parası olan milyonları ilgilendiren detaylar haberimizde.

Yayınlanma:
ATM'ye para çekmeye gidenlere kötü haber! Son dakika değiştirildi

2024 yılının başlamasıyla beraber TL üzerinde para çekme ya da yatırma işlemlerinde değişiklik yapılırken birçok banka üzerinde önemli değişilikler yapıldı. Enflasyonun gün geçtikçe yükselmesiyle beraber banka çekim tutarı iki katına çıkartılırken bazı bankalarda bu değişiklik yapılmadığı belirtildi.
ATM para çekme limiti
Uzun süreli yüksek enflasyon, Türkiye'deki finansal uygulamalarda ani değişikliklere yol açtı. Bankalar uzun zamandıra 2,500 TL olan günlük para çekme limitinde geçtiğimiz sene 5 bin TL'ye yükselirken enflasyon etkisinden kaçınılmaz duruma gelindi. 2024 yılıyla birlikte, hem kamu hem de özel bankalar tek tek para çekme limitlerini artırdı ve yeni limit genellikle 10.000 TL olarak güncellemeye gidildi. Fakat birçok banka yeterli para çekişinin önüne geçmek ve caydırmak adına para çekme limiti 7.500 TL üzerinde sabit tutuldu. Limitin üzerinde çekim yapılmasıyla beraber müşterilerden yüksek komisyonlar alınırken milyonlarca banka müşterileri 7.500 TL yetersiz olduğundan mağduriyet yaşanmaktadır.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız1
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.