AVM'lerin Açılış Tarihi Belli Oldu

Sağlık Bakanlığının  ve Ticaret Bakanlığının belirlediği kurallara uyulması şartıyla alışveriş merkezleri 11 Mayıs'tan itibaren hizmet vermeye başlayacak. 

Yayınlanma:
AVM'lerin Açılış Tarihi Belli Oldu

Avm'ler ne zaman açılacak sorusunu cevabını Cumhurbaşkanı Erdoğan Kabine Toplantısı sonrası açıkladı. Salgın nedeni ile  kapatılan AVM'lerin yeniden açılacağı tarih belli oldu. Erdoğan Toplantıda "Giyim eşyası, ayakkabı, çanta, züccaciye, gibi ürünlerin satıldığı işletmeler, belirlenen şartlara uymak kaydıyla 11 mayısta açılabileceğini duyurdu.

Buna göre Sağlık Bakanlığının  ve Ticaret Bakanlığının belirlediği kurallara uyulması şartıyla alışveriş merkezleri 11 Mayıs'tan itibaren hizmet vermeye başlayacak.

Alınması beklenen önlemler arasında; AVM'lerin günde 10 saat açık olması , Müşterilerin ziyaretini 3 saati geçmemesi , 60 yaş üstü ve 3 - 12 Yaş arasında izin verilmemesi, mağazalar yüzde 30'u kapasitesi kadar müşteri alabilmesi, herkesin termal ısı ölçerlerle ateşinin ölçülüp öyle alınması , yeme içme alanlarının kapasitesinin yüzde 30'u kapasitesi kadar müşteri alması.AVM otoparkının yüzde 25'inin açık olması , Maskesiz müşterilerin alınmaması ve tuvaletlerin her müşteriden sonra temizlenmesi gibi tedbirler yer alıyor.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.