Avrasya Tüneli Açılıyor (Geçiş Ücreti Ne Kadar , Açılış Nedeniyle Kapatılacak Yollar)

Avrasya Tünelinin açılışına saatler kala binlerce vatandaş, açılacak olan Avrasya Tüneli ile ilgili araştırmalara başladı. İşte Avrasya Tüneli hakkında detaylı bilgi ve yapılan son dakika açıklamasına göre tünel geçiş ücretleri.

Yayınlanma:
Avrasya Tüneli Açılıyor (Geçiş Ücreti Ne Kadar , Açılış Nedeniyle Kapatılacak Yollar)

İstanbulluların uzun süredir beklediği Avrasya Tüneli sonunda açılıyor.

Avrasya Tüneli, yarın düzenlenecek olan törenle açılacak. Tünel inşaatının daha önce tamamlandığı projede, bugüne kadar bağlantı yolları ile alt ve üst geçitlerin büyük bölümü tamamlanarak kullanıma açıldı. Samatya bölgesinde küçük bir alanda ise asfaltlama çalışmaları ile yol kenarındaki çevre düzenlemesi çalışmaları tüm hızıyla devam ederken, tünellerin girişlerine gişeler yerleştirildi, açılış töreni hazırlıkları başlatıldı.

Boğazın 106 Metre Altında

Deniz altındaki tünel inşaatının 22 Ağustos 2016 tarihinde tamamlanmasının ardından, karada devam eden bağlantı yolları çalışmaların da sona gelindi. Göztepe-Kazlıçeşme arasında hizmet verecek projenin toplam uzunluğu 14,5 km iken bunun 5.4 kilometrelik bölümü deniz tabanı altında inşa edildi. Proje otomobillerin ve minibüslerin geçeceği 2'şer şeritli ve iki katlı tünelden oluşuyor. Tünelin en derin bölümü deniz seviyesinden 106 metre aşağıda bulunuyor.

60 Bin Metrekare Deniz Dolgusu

Dev projede bağlantı yolları ve buralarda yapılacak araç ve yayalar için yapılan alt ve üst geçiş çalışmalarında sona gelindi. İstanbul Büyük Şehir Belediyesi (İBB) tarafından konuyla ilgili yapılan açıklamada bölgeye 60 bin metrekare deniz dolgusu, 15 bin metre yaya yolu, uluslararası standartlarda bisiklet yolu, 320 bin metrekare yeşil alan, yürüyüş yolları, yapıldığı belirtildi. Aynı açıklamada yeni yolların asfaltlanması için 70 bin ton asfalt döküldüğü ayrıca 350 adet aydınlatma direği dikildiği açıklandı.

Geçiş Ücretleri

1 milyar 245 milyon 121 bin 188 ABD dolarlık projeyi tamamlayacak firmalar, tüneli 24 yıl 5 ay boyunca işletecek. Projenin İstanbul'da trafiğin çok yoğun olduğu güzergâhta yolculuk süresi 100 dakikadan 15 dakikaya kadar indireceği belirtiliyor. Tünelden araç geçiş ücretleri açılış yılında tek yönde otomobiller için 4 Dolar artı KDV, minibüsler için ise 6 dolar artı KDV olacak. Sadece araç geçiş ücreti alınacak olan Avrasya Tüneli'nde otomobil içindeki yolcular için ödeme yapılmayacak.

Açılış Nedeniyle Kapatılan Yollar

Emniyet Müdürlüğü, Avrasya Tüneli'nin yarın yapılacak açılış töreni nedeniyle bazı yolların trafiğe kapatılacağını duyurdu.

Duyuruya göre, kapatılacak yollar şöyle:

19.12.2016 Günü Saat 24.00'den İtibaren Trafiğe Kapatılacak Yollar;

# Sahil Kennedy Caddesi Kuzey ve Güney Yol. Sirkeci Işıklar ve Namık Kemal Caddesi ile Sahil Kennedy Caddesine bağlanan yollar trafiğe kapatılacaktır.

20.12.2016 Günü Saat 08.00'den İtibaren Trafiğe Kapatılacak Yollar;

# Sahil Kennedy Caddesi Kuzey ve Güney Yol. Sirkeci Işıklar ve Zeytinburnu Varyant arası ile Sahil Kennedy Caddesine bağlanan yollar trafiğe kapatılacaktır.

Alternatif Yollar

# D-100 Kuzey-Güney Yol,

# Havuzlu Kavşak-Atatürk Havalimanı Caddesi-Basın Ekspres Yolu,

# Ataköy Sahil-Adnan Kahveci Bulvarı,

# Ataköy Sahil Strazburg Caddesi-Ataköy Bulvarı,

# Bakırköy Taşhanlar Köprü-Ekrem kurt Bulvarı,

# Onuncu Yıl Caddesi,

# Vatan Caddesi,

# Millet Caddesi,

#Ankara Caddesi.

5haber.com  | İstanbul

DHA

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.