Avrupa Birliğinden Türkiye için Vize Açıklaması

Avrupada'dan Türkiye'nin Vize Serbestisi için açıklama geldi.Avrupa Parlementosu Başkanı Martin Schulz, Türkiye'ye Haziran ayındaki vize serbestisi beklentisine yönelik kahredici bir haber verdi

Yayınlanma:
Avrupa Birliğinden Türkiye için Vize Açıklaması

"Şartları Yerine Getirene Kadar Vize Yok"

Avrupa Parlementosu Başkanı Martin Schulz, Türkiye'ye Haziran ayındaki vize serbestisi beklentisine yönelik kahredici bir haber verdi. Schulz "Türkiye şartları yerine getirene kadar vize serbestisi ele alınmayacak" dedi.

Milliyet'in Almanya'nın Deutschlandfunk Gazetesine dayandırdığı haberine göre AP Başkanı Martin Schulz Türkiye'ye verilmesi beklenen Türk vatandaşlarının Avrupa Birliği ülkelerinde serbest dolaşım hakkını kazanacağı "vize serbestisi" görüşmelerine yönelik parlementonun konuyu ele almayacağını söyledi.

Her şeyin mümkün olduğunu sözlerine ekleyen AP Başkanı, Türkiye'nin henüz istenilen değişiklikleri ele almaması gerekçesiyle Türkiye'nin şartları sağlayabileceğini düşünmediğini kaydetti.

Vize serbestisi için Avrupa Birliği'nin verdiği 72 şartın kritik beş tanesinin ele alınmadığını da belirten Schulz, bunların içinde terör yasası ve kişisel bilgilere yönelik düzenlemelerin de bulunduğunu belirterek bunlar değerlendirilirse "Biz de ancak o zaman hareket planımızı buna nasıl adapte edebileceğimizi düşünebiliriz" şeklinde konuştu.

Schulz, Ekim ayında onayın çıkması için parlementonun şimdiden bu konuları konuşması gerektiğini sözlerine ekledi.

Schulz ayrıca Türkiye'nin çıkabilecek bir anlaşmazlık neticesinde eskiye dönüşü sağlayarak mültecilerin Avrupa'ya gideceğini düşünmediğini de kaydederken, iki taraf arasında yapılan anlaşmanın böyle basit bir şekilde iptal edilemeyeceğine vurgu yaptı.

Recep Tayyip Erdoğan Rest Çekmişti

Avrupa Parlementosu'nun terör yasası hakkındaki diretmelerine karşılık Recep Tayyip Erdoğan da sert çıkmış ve öncelikle PKK'nın Brükseldeki çadırlarının kaldırılması gerektiğini söylemiş, eğer yapmazsanız "siz yolunuza biz yolumuza" demişti.

Haziran ayında vizelerin verilmeyeceği konusunda ısrarlı olan Avrupa Parlementosuna karşılık Türkiye'nin eğer bu yasaları geçirmezse nasıl bir tavır takınacağı merak konusu.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.