Avrupa Liginde Ajax evinde Lyon'a sahayı dar etti: 4-1 (Maçın golleri-Özet)

UEFA Avrupa Ligi yarı final ilk karşılaşmasında evinde Lyon'u konul eden Hollanda temsilcisi Ajax, rakibini 4-1 yenerek tur adına büyük avantaj sağladı. İşte karşılaşmanın özeti ve golleri.

Yayınlanma:
Avrupa Liginde Ajax evinde Lyon'a sahayı dar etti: 4-1 (Maçın golleri-Özet)

UEFA Avrupa Ligi yarı final ilk karşılaşmasında Fransız ekibi Olympique Lyon'u evinde konuk eden Hollanda temsilcisi Ajax, rakibine sahayı adeta dar etti. Karşılaşmanın başından sonuna kadar üstünlüğü olan Ajax, sahadan 4 - 1'lik farklı galibiyetle ayrıldı ve rövanş karşılaşması öncesinde büyük avantaj sağladı.

Johan Cruyff (Amsterdam) Arena'da oynanan karşılaşmada ev sahibi ekibe galibiyeti getiren golleri 25 ve 71. dakikalarda Bertrand Traore, 34. dakikada Kasper Dolberg ve 49. dakikada Amin Younes kaydetti. Lyon'un tek golü ise 66. dakikada Mathieu Valbuena'dan geldi.

Ajax Fransız rakibi Lyon karşısında aldığı 4-1'lik galibiyet ile UEFA Avrupa Ligi finali yolunda büyük bir avantaj yakalarken, Beşiktaş'ı eleyerek yarı finale çıkan Lyon'da tur, mucizelere kalmış durumda.

Bu karşılaşmanın rövanşı 11 Mayıs Perşembe günü Fransa'da oynanacak.

İşte Karşılaşmanın Özeti

İkisi de Temsilcilerimizin Rakipleriydi

Fenerbahçe ile aynı grupta olan ve grubu 2. sırada bitiren Ajax ile bir diğer temsilcimiz Beşiktaş'ı büyük talihsizlikler sonucu eleyen Lyon yarı finalde karşı karşıya geldi. Bu durum ise Türk taraftarlara, 'keşke temsilcilerimizin şansı yaver gitseydi de onlar karşılaşsaydı burada' dedirtti.

5haber.com  | Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.