Avrupa Parlamentosu'ndan Büyük Yolsuzluk Kararı!

Avrupa Parlamentosu’ndan Büyük karar! Avrupa Parlamentosu Genel Kurulu’nun yaptığı oylamada milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılmasına karar verildi.

Yayınlanma:
Avrupa Parlamentosu'ndan Büyük Yolsuzluk Kararı!

Belçika adaletinin talebi üzerine Marc Tarebella ve Andrea Cozzolino adındaki milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılması için yaklaşık 1 ay önce girişimlere başlanmıştı. Avrupa Parlamentosu Yasal İşler Komitesi, 31 Ocak günü dokunulmazlıkların kalkması yönünde karar bildirmişti.

Belçika makamlarınca yürütülen rüşvet, yolsuzluk ve kara para aklama olaylarında 2022 Aralık ayında 1.5 milyon euro ele geçirilmiş ve 4 kişi göz altına alınmıştı.

Avrupa Parlamentosu (AP) yapılan yolsuzluk soruşturması neticesinde Marc Tarebella ile Andrea Cozzolino'nun dokunulmazlıklarının kaldırılmasında karar kıldı. AP genel kurulunda yapılan oylamada milletvekilleri, her iki milletvekilinin dokunulmazlıklarının kaldırılması yönünde oy kullandı. Kararın uygulanması için Belçika ve AP üyelerine karar resmi şekilde bildirilecek.

İşte Yolsuzluğun Nedenleri!

Belçika’daki savcılar Cozzolino’yu para almakla suçluyor. Suçlamanın içeriği ise: Avrupa Birliği üyesi olmayan ülkelerin çıkarları doğrultusunda Avrupa Parlamentosu kararlarının engellenmesine karşılık olarak para aldığı yönünde.

Belçika’daki savcılar Andrea Cozzolino'nun 2019’dan sonra yabancı devletlerin çıkarlarını korumak için parlementodaki başka milletvekilleri ile işbirliği içeren bir anlaşmanın içerisinde olduğunu iddia ediyor.

Savcılar Tarebella içinse para karşılığında üçüncü bir ülkenin yararına Avrupa Parlamentosu’nda belli pozisyonlarda olma durumunu sorguluyor.

Tarebella’nın birkaç kere para aldığını be bunların toplam tutarının 120 bin ile 140 bin Euro arasında olduğu belirtiliyor.

İki milletvekili de yolsuzluk soruşturmasındaki suçlamaları reddediyor.

Belçika makamlarınca yapılan soruşturma neticesinde gözaltına alınan kişilerin görevi de sona erdirilmişti.

O 4 Önemli Mevkideki İsim Tutuklanmıştı

Gözaltına alınan AP başkan yardımcısı Yunan milletvekili Eva Kaili, AP’de asistan olarak çalışan Eva Kaili’nin erkek arkadaşı Francesco Giorgi, sivil toplum kuruluşu yöneticisi Niccolo Figa ve İtalyan eski AP milletvekili Pier Antonio Panzeri’ydi.

Francesco Giorgi verdiği ifadede iddiaya göre iki AP milletvekili olan Cozzolino ve Tareballa’dan para aldığını söylemişti.

AP başkanı Roberta Metsola, soruşturmada adı geçen milletvekilleri hakkında süreci başlatmıştı. Bu kişilerin Avrupa Parlamentosu’nun ekonomik ve siyasi kararlarını etkileyecek şekilde rüşvet aldıkları belirtilmişti. Konuyla ilgili suçlamalar reddedilirken soruşturma devam ediyor.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.