Avusturya'nın Silah Ambargosundan Sonra Almanya'dan da Ambargo İddiaları Geldi

Alman basınında, ünlü silah üretim şirketlerinden olan Heckler& Koch' un Türkiye'ye silah ambargosu koyabileceği iddia edildi.

Yayınlanma:
Avusturya'nın Silah Ambargosundan Sonra Almanya'dan da Ambargo İddiaları Geldi

Son günlerde gündemde dolaşan silah ambargosu haberlerine bir yenisi eklendi.

Avusturya Parlamentosu tarafından yapılan Türkiye'ye silah ambargosu açıklaması sonrasında Almanya'nın tanınmış silah üretici firması Heckler & Koch' unda Türkiye'ye silah satmama konusunda bir karar aldığı iddia edildi. Alman basınında yer alan son dakika bilgilerine göre ünlü silah üretici firması Heckler & Koch' un Türkiye'ye silah satmayacağı yönünde karar verdiği haberleri yer alırken, kaynak olarak da şirke etkilileri gösterildi.

Alman basınında yer alan haberlere göre, dünyaca ünlü alman silah üretici şirketi Heckler& Koch' un strateji değişikliğine gittiği ve gelecekte sadece NATO ülkeleri, NATO ile yakın ilişkisi olan ülkeler, demokratik ve yolsuzluğun olmadığı ülkelere silah satışı gerçekleştireceğini belirtti.

Türkiye Sarı Listede Yer Alıyor

Heckler& Koch’un silah satılabilecek ülkeleri demokrasi ve yolsuzluk gibi kriterlere göre sınıflandırdığı “yeşil listeye” aldığı belirtilirken, Suudi Arabistan, Meksiko, Brezilya ve Hindistan gibi ülkelerin bu listenin dışında kaldığı için gelecekte silah satılmayacağı bilgisi paylaşıldı. Türkiye’yi bu çerçevede sarı listeye aldığı kaydedilen şirketin, gelecekte Türkiye’ye de silah satmak istemediği öne sürüldü. Heckler & Koch’un bu ülkelere silah satışı konusunda Alman hükümetinden izin almakta zorlandığı için strateji değişikliğine gittiği belirtiliyor. Daha önceden yapılan anlaşmalar çerçevesinde yapılan satışların ise yerine getirileceği öğrenildi.

Gündem haberlerinden ve daha fazlasından haberdar olmak için 5haber'i takipte kalın.

5Haber.com  |Almanya

DHA

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.