Aylık 3 Bin Lira Geliri Olduğunu Söyleyen Barbaros Şansal'ı Mahkemede 8 Avukatı Savundu

Sosyal medya üzerindeki paylaşımları nedeniyle gözaltına alınan, 58 gün tutuklu kaldıktan sonra serbest bırakılan Barbaros Şansal, ilk kez hakim karşısına çıktı. İşte Şansal'ın mahkemesinden detaylar.

Yayınlanma:
Aylık 3 Bin Lira Geliri Olduğunu Söyleyen Barbaros Şansal'ı Mahkemede 8 Avukatı Savundu

Kıbrıs'ta yayınladığı videoda söylediği nefret dolu sözleri üzerine gözaltına alınan modacı Barbaros Şansal, "Halkı kin ve düşmanlığa tahrik" suçundan 3 yıla kadar hapsi istemi ile hakim karşısına çıktı. İlk ekz hakim karşısına çıkan Şansal, hakkındaki suçlamaları reddetti ve beraatini talep etti.

Çağlayan'da bulunan İstanbul Adliyesi 43. Asliye Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya 58 gün cezaevinde yattıktan sonra tahliye edilen Barbaros Şansal ile 8 avukatı birden katıldı. Avukatların yanı sıra çok sayıda arkadaşı da Şansal'a destek olmak için mahkeme salonunda hazır bulundu. Duruşmada savunma yapan Şansal bekar, kadın terzisi ve üniversite mezunu olduğunu söyledi ve 3 bin TL aylık gelirinin olduğunu dile getirdi.

1 Paylaşımı Reddetti

Önceki konuşmasını tekrar edeceğini belirten Şansal, "İddianamede yer alan paylaşım bana aittir. Bu paylaşımdaki amacım ayrımcılık yapmak değil. Aynı olayda zarar gören kişilerin farklı inançlarda olduğunun altını çizip zararın herkese verildiğine dikkat çekmekti" dedi.

Şansal, soruşturma dosyasına giren bir başka paylaşımın da kendisine ait olmadığını, bu paylaşımın saatinin ve yerinin de farklı olduğunu ifade etti.

Kamu Yararına Çalışırım

Suçlamaları kabul etmediğini dile getiren Şansal, ceza verilmesi durumunda hükmün açıklanmasının geri bırakılmasını kabul etmediğini belirterek, "Çünkü masumum. 58 gün cezaevinde yattım. Beraatine karar verilmesini talep ediyorum" dedi. Bunun üzerine mahkeme hakimi Şansal'a, mahkumiyeti halinde kamuya yararlı bir işte çalışma tedbirine çevrilerek infazını kabul edip etmeyeceğini sordu. Şansal ise, "Zaten çalışıyorum" dedi. Hakim, "Kamuya yararlı bir işte" deyince Şansal, "Kamuya yararlı bir işte gönüllü olarak çalışmayı kabul ederim" dedi.

Avukatların Açıklamaları

Avukat Efkan Bolaç, "Müvekilimin beraatini talep ediyoruz. Zira, yazdığını kabul etmediği twitter mesajı ortada yoktur. Hiçbir yerde tespit edilememiştir. Sadece paylaşımcılar tarafından kullanılan ekran görüntüleri vardır" dedi. Bolaç ayrıca, "Bu mesaj müvekilim tarafından paylaşıldığı kabul edilse dahi, içerik itibariyle şiddet içermeyen mesajın halkı kin ve düşmanlığa tahrik etmeye elverişli olduğundan bahsedilemez" diye konuştu. Avukat Bolaç, müvekilinin yurtdışına çıkış yasağının kaldırılmasını talep etti.

Durulma Ertelendi

Mahkeme, yurtdışına çıkış yasağının kaldırılması talebini, hükümle birlikte karara bağlanmasına karar vererek, dosyadaki eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi.

5haber.com  |  İstanbul

DHA

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.