Ayrılmak istediği eşi tararafından vuruldu!

Sabiha Mutlu, ayrılmak istediği eşi Samet Mutlu tarafından ateş edilerek yaralandı. Mahkeme Samet Mutlu'ya 17 yıl ceza verdi. Yargıtay, cezayı fazla buldu. Sabiha Mutlu, verilen karara isyan etti. İlk duruşmaya sedyeyle, diğer duruşmalara tekerlekli sandalyesiyle katılan Sabiha Mutlu, önceki gün mahkemeye bastonla geldi.

Yayınlanma:
Ayrılmak istediği eşi tararafından vuruldu!

İstanbul Şişli’de ikamet eden Sabiha Mutlu, 18 yaşındayken Samet Mutlu ile dünya evine girdi. Bu evlilikte bir kızları dünyaya geldi. Aile içi şiddet ve geçimsizlik gerekçesiyle eşine boşanma davası açan Sabiha Mutlu, çocuğunu alarak babasının evine yerleşti. Samet Mutlu, Ağustos 2020’de Sabiha Mutlu'ya kurusıkı tabancasıyla ateş etti. 22 Mayıs 2021 günü elinde gerçek tabancasıyla gitti. Sabiha Mutlu'yu darp ederek 5 yaşındaki kızının gözü önünde ateş etti. Sabiha yediği ilk kurşunla yere yığıldı ve yalvarmaya başladı ama onu duyan yoktu. Samet Mutlu 4 el daha ateş ederek Sabiha Mutlu'yu yaraladı. İsabet eden kurşunlar Sabiha’nın kalçasını kırdı ve sağ elinin 3 parmağındaki sinirleri parçaladı.

Yargıtay cezayı fazla buldu

Tutuklanan Samet Mutlu'ya 25 yıla kadar hapis cezası için dava açıldı. Mahkeme Samet Mutlu’ya 17 yıl 1 ay hapis cezası verdi. Samet Mutlu, karara itiraz ederek yargıtaya taşıdı. İtirazını değerlendirmeye alan Yargıtay 1’inci Ceza Dairesi öldürmeye teşebbüs suçunun üst sınırının 20 yıl olduğunu hatırlatarak Samet Mutlu’nun cezasını fazla buldu. Samet Mutlu’nun tutuklu kalmasının devamına karar veren mahkeme heyeti, son savunmasını hazırlaması için duruşmayı ertelediğini açıkladı.

'Eski karar devam etsin'

Duruşmanın ardından açıklama yapan Sabiha Mutlu, “Engelli kalmadığımı, hiçbir şeyim olmadığını, duygu sömürüsü yaptığımı' iddia ediyorlar. Haksız tahrik istiyorlar, üstüme iftira atıyorlar. Mahkemenin eski kararın doğru olduğunu ve devam etmesini istiyorum. 'Verilen karar en doğru karardı zaten” dedi.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.