Ayşegül Terzi'nin Darp Edilmesine Beşiktaş'ta Şortlu Eylem

Şort giydiği gerekçesiyle darp edilen hemşire Ayşegül Terzi'nin darp edilmesine tepkiler büyüyor.

Yayınlanma:
Ayşegül Terzi'nin Darp Edilmesine Beşiktaş'ta Şortlu Eylem

Geçtiğimiz günlerde meydana gelen hemşire Ayşegül Terzi'nin şort giydiği için tekmelenmesi olayına her kesimden tepkiler çığ gibi büyüyor.

Önceki hafta meydana gelen olayda işten çıkıp evine dönen hemşire Ayşegül Terzi ile araçta bulunan bir diğer kişi arasında, hemşirenin şort giymesi nedeniyle tartışma çıktı. Çıkan tartışmada arabada bulunan kişi, hemşire Ayşegül Terzi'ye tekme atarak onu darp etti. Toplu taşıma içinde bulunan kameralara yansıyan görüntüler sonucu her kesimden kişi tarafından, hemşire Ayşegül Terzi'ye tepkiler yağdı.

Tepkiler kapsamında sosyal medya üzerinde birleşen bir grup duyarlı vatandaş, hemşire Ayşegül Terzi'ye destek ve olayı kınama amacıyla şort giyerek bir araya geldi. Sosyal medya hesapları üzerinden haberleşerek Beşiktaş'ta bir araya gelen grup, olayı protesto etmek için alkış çalma ve şort giyme eylemi düzenledi. Grup adına ise bazı açıklamalar yapıldı.

Kişisel özgürlüğe dikkatlerin çekildiği gösteride açıklamada bulunanlar, toplum içinde kimin ne giyeceğine başka kimsenin karışamayacağını belirtti. Eyleme, şort giyerek katılan Irmak Işlak, konu ile ilgili tepkisini bu şekilde dile getirdiğini ve kimsenin bir diğer kişinin kıyafetlerine karışamayacağını, kişilik haklarına saygı duyulması gerektiğini belirtti.

Beşiktaş'ta toplanan ve olayı protesto eden vatandaşlar, olayın yasal sürecinin takipçisi olacaklarını ve konunun peşini bırakmayacaklarını belirtti. Bu kapsamda açıklama yapan katılımcı Beyazıt Özpeynirci, toplum içinde insanların giyiniş tarzına karışılamayacağını ve kişisel özgürlüklerin olduğunu belirtti. Yapılan davranışın yanlış olduğunu belirten, Özpeynirci, siyasi görüşü ne olursa olsun, hangi takımın taraftarı olursa olsun, dini inanışı ne olursa olsun, kimsenin bir başkasını giydiği kıyafet üzerinden yargılamaya ve böyle davranışlar sergilemeye hakkının olmadığını söyledi.

5haber.com  | DHA

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.