Aytaç Durak'tan Flaş Açıklamalar

5 dönem Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığı yapan Aytaç Durak ,görevden alınan belediye başkanları ve cumhurbaşkanlığı seçimlerine dair önemli açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğanı ve MHP lideri Devlet Bahçeli'yi çok yakından tanıdığını belirten Aytaç Durak ,Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin 2019 'da değil 2018'de yapılacağını iddia etti.

Yayınlanma:
Aytaç Durak'tan Flaş Açıklamalar

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın siyaseti ‘anketlerden okuduğunu' belirten ve bunların sonuçlarına göre yol haritası çizdiğini kaydeden Durak, Cumhurbaşkanlığı seçiminin öne alınacağının önemli işaretleri olduğunu belirtti.

Durak, "Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2019 yılının 3 Kasım'ını seçimler için hedef gösteriyor ama Türkiye'yi bu yaz seçime götürecek. Anayasanın ilgili maddesi de Meclis'e bu yetkiyi veriyor" derken Bahçeli'nin hamlesi içinde, "MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Cumhurbaşkanlığı seçimine yaklaşık iki yıl varken niye konuşuyor? Partisini diri tutup seçime hazırlıyor. Tayyip Bey'in ‘Bu yıl seçim yok' demesine rağmen onun önünü açıyor" yorumunda bulundu.

Aytaç Durak AKP'nin kendi belediye başkanlarını istifa ettirmeleri içinde şu değerlendirmeyi yaptı: 

'AÇIKLARI OLMASA İSTİFA ETMEZLERDİ'

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ile üç büyük şehir belediye başkanının istifa ettirilmelerinde şaşılacak bir durum yok. Açıkları olmasaydı bunlar istifa etmezlerdi.

'GÖKÇEK'E MESAJ GÖNDERDİM; AÇIĞIN YOKSA İSTİFA ETME'

İstifa etmezlerse haklarında soruşturma açılıp belki de tutuklanabilirlerdi. O yüzden istifa ettiler. Bu konu gündeme geldiğinde Melih Gökçek'e mesaj gönderdim. ‘Açığın yoksa istifa etme. Ankaralı seni yine seçer' dedim.

‘Erdoğan bana beşinci kez aday olma' demişti. AKP'den istifa ettim. Adanalıya sordum aday olmamı istediler. MHP'den aday olup yine seçildim. 86 müfettişle üzerime geldiler, dört yıl hukuksuz olarak açıkta tuttular.

ADANA BELEDİYESİ 4 YIL FETÖ'NÜN EMRİNE GİRDİ

Adana Belediyesi 4 yıl FETÖ'nün emrine girdi, kaybeden ben değil Adana oldu.– Melih Gökçek'i görevden almak zordu. O yüzden de istifa ettirildi. Diğer başkanlar da açıkları yoksa direnmeliydi. Ancak, istifa ettiklerine göre bu açıkları olduğunu gösterir.(sözcü)

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.