Bahçeli'den Alpaslan Türkeş'i Anma Töreninde Flaş Açıklamalar

MHP lider Devlet Bahçeli, Alpaslan Türkeş'in ölüm yıldönümü vesilesi ile düzenlenen anma töreninde önemli açıklamalarda bulundu. İşte MHP liderinin açıklamaları.

Yayınlanma:
Bahçeli'den Alpaslan Türkeş'i Anma Töreninde Flaş Açıklamalar

Milliyetçi Hareket Partisinin kurucusu Alpaslan Türkeş'in vefatının 20. yıldönümü vesilesi ile Beştepe'de bulunan anıt mezarlığında bir tören düzenlendi. Düzenlenen törende konuşan MHP lideri Devlet Bahçeli, "Bu ülke için yeminimiz var dedik, çiğnemedik, çiğnetmedik. Devletimiz beka sorunu yaşarken bir köşeye çekilip seyirci kalmayı reddettik. Sırf bu yüzden hedef alındık, ama bunu da aştık, yine aşacağız. Merhum Türkeş Bey bizlere diyordu ki: 'Allah birdir, tektir, birliği sever.' Devamında şöyle söylemişti: 'Birlik olan yerde bereket, kutsiyet vardır. Tüm teşkilatımızda daima arkadaşlarımız arasında samimi kardeşlik, el birliği, gönül birliği, işbirliği istiyorum. Birliği bozucu, birliğe zarar verici, ikiliğe yol açıcı davranışları hiçbir zaman kabul edemem, tasvip edemem.' Biz de kabul etmiyor, elimizin tersiyle itiyoruz. Ben Ülkücüyüm diyen hiç bir vatan ve millet evladı da onay vermiyor, vermeyecek. Partimizin hisarlarında delik açmak için hayırsızlığın koro ve kafilesinde toplanmış küçük bir azınlığa artık ne sabrımız ne de tahammülümüzün kalmadığını Merhum liderimizin huzurunda açıklıyorum. O yaşasaydı aynı tepkiyi gösterirdi. O aramızda olsaydı tereddütsüz, tartışmasız, tavizsiz ölçüde bu görüşümüzde olurdu" sözlerini söyledi.

Türkeş Bey'in Açtığı Çığırda Ülkülerimizi Bir Adım Daha İeri Götürmeliyiz

Konuşmasına devam eden Devlet Bahçeli, "Merhum Başbuğumuz Alparslan Türkeş Bey'in vefatının üzerinden 20 uzun yıl geçmiştir. O, Türk devlet ve siyaset hayatının mümtaz ve müstesna bir yüzüydü. O, zamanının kabuklarını kıran, çağına damga vuran, Türk-İslam ülküsünü bayraklaştıran inanmış bir dava insanıydı. Başbuğumuzu manevi huzurunda Fatihalarla yad ederken, aynı zamanda bizlere bıraktığı eşsiz emanetleri kıskançlıkla koruma ve zafere ulaştırma mücadelemizin de azimle süreceğini söylemek istiyorum. Çünkü koyduğumuz hedeflere ulaşmak mecburiyetindeyiz. Çünkü Merhum Türkeş Bey'in açtığı çığırda, gösterdiği yolda, tavsiye edip tembihlediği güzergâhta hem ilerlemek hem de ülkülerimizi bir adım daha ileri götürmek durumundayız. Bunu yaparken kaynaklarımızdan kopamayız, kopmayacağız. Bu uğurda ruh kökümüzden, fikri yörüngemizden, ülkülerimizden asla savrulmayacağız. Üstlendiğimiz emanetler kutludur. Üstümüzdeki sorumluluk ağır olduğu kadar tarihidir. Ülkü şehitlerimizin anıları, yarım kalan hayalleri bizimledir. Taş duvarları medreseye çeviren, her biri gururumuz olan Yusufiyeli arkadaşlarımın hedefleri irademizdir. Karşımıza çıkarılan engelleri birer birer aştık, aşmaya devam ediyoruz. Tuzakları kırıp, kötürüm bakış ve yaklaşımları reddettik. Merhum Başbuğumuzun izinden yürüyor, Ülkücü ömürlerin varlık ve birlik mücadelesini sürdürüyoruz. 48 yıllık siyasetimizin hakkını, hukukunu ve haysiyetini savunuyoruz" ifadelerini kullandı.

Vatan ve Millet Üzerine Yemin Ettik

'Bizi durdurmaya çalışıyorlar, tıpkı dün olduğu gibi' diyen MHP Lideri Devlet Bahçeli konuşmasına şu şekilde devam etti; "Önümüze duvarlar örüyorlar, tıpkı geçmişte yaşandığı gibi. Nifak ve namertlikle saflarımızı dağıtmaya, safiyane duygularımızı istismar etmeye çabalıyorlar, aynen mazide görüldüğü gibi. Ancak yine başaramayacaklar, yine yapamayacaklar. Güvence Milliyetçi-Ülkücü Hareket'tir. Fırsatçıların, kriptoların, kişilik bozulmasına, ideolojik başkalaşmaya uğramış gafillerin elbette hevesleri kursaklarında kalacaktır. Biz bu ülke için yemin ettik. Biz bu vatan ve millet üzerine yemin içtik. Asla vazgeçmeyeceğiz. Asla dönmeyeceğiz. Asla gerilemeyeceğiz. Merhum Türkeş Bey yaşamış olsaydı aynısıyla bunu yapardı. Nitekim bizlere anlatıp öğrettiği buydu. Gösterip uyguladığı da böyleydi. Liderliğin; fedakarlık, fikri yükseklik, zihni berraklık, vicdani duruluk, ahlaki temizlik, siyasi uzak görüşlülük, engin ve derin bir kavrayış olduğunu fani hayatında kanıtlayan da oydu. Merhum Türkeş Bey devlet bekası üzerine titremiştir. Milli birlik ve kardeşlik ruhuna sadakatle bağlılık göstermiştir. Türkiye'nin tarihi hak ve çıkarlarını korkusuzca müdafaa etmiştir. Türklük denildi mi, onun nezdinde akan sular dururdu."

Ucunda Ölüm Dahi Olsa Dahi Kararımızdan Dönmeyiz

Düzenlenen anma töreninde Devlet Bahçeli konuşmasının sonunda şu ifadeleri kullandı: "Bu ülke için yeminimiz var dedik, çiğnemedik, çiğnetmedik. Devletimiz beka sorunu yaşarken bir köşeye çekilip seyirci kalmayı reddettik. Sırf bu yüzden hedef alındık, ama bunu da aştık, yine aşacağız. Merhum Türkeş Bey bizlere diyordu ki: 'Allah birdir, tektir, birliği sever.' Devamında şöyle söylemişti: 'Birlik olan yerde bereket, kutsiyet vardır. Tüm teşkilatımızda daima arkadaşlarımız arasında samimi kardeşlik, el birliği, gönül birliği, işbirliği istiyorum. Birliği bozucu, birliğe zarar verici, ikiliğe yol açıcı davranışları hiçbir zaman kabul edemem, tasvip edemem.' Biz de kabul etmiyor, elimizin tersiyle itiyoruz. Ben Ülkücüyüm diyen hiç bir vatan ve millet evladı da onay vermiyor, vermeyecek. Partimizin hisarlarında delik açmak için hayırsızlığın koro ve kafilesinde toplanmış küçük bir azınlığa artık ne sabrımız ne de tahammülümüzün kalmadığını Merhum liderimizin huzurunda açıklıyorum. O yaşasaydı aynı tepkiyi gösterirdi. O aramızda olsaydı tereddütsüz, tartışmasız, tavizsiz ölçüde bu görüşümüzde olurdu.Bizler, milletimizin birlik ve beraberliği için kavli karar ettik. Kararımızdan da ucunda ölüm dahi olsa dönmeyiz, dönmeyeceğiz. Bizler; şanıyla şerefiyle, şehidiyle şühedasıyla edep ve erdemiyle tarihe adını kahraman diye yazdırmış Milliyetçi-Ülkücü Hareketiz. Bu duygu ve düşüncelerle konuşmama son verirken Merhum Başbuğumuz Alparslan Türkeş Bey'i ve aziz şehitlerimizi minnet ve şükran hislerimle anıyor; Cenab-ı Allah'tan rahmet diliyorum. Aziz hatıraları önünde saygıyla eğiliyorum."

5haber.com  |  Ankara

DHA

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.