Bakan Açıkladı: Kadroya Geçen Taşeronların Ücretleri Artacak (Kadro sınavı Nasıl Olacak?)

Taşerona kadro konusunda Bakan Jülide Sarıeroğlu'ndan son dakika açıklaması geldi. Sarıeroğlu yaptığı açıklamada kadroya geçen taşeron işçilerin ücretlerinde artış olacağını söyledi ve kadro sınavı ile ilgili de bilgi verdi.

Yayınlanma:
Bakan Açıkladı: Kadroya Geçen Taşeronların Ücretleri Artacak (Kadro sınavı Nasıl Olacak?)

Çalışma ve Sosyal Güvenlik bakanı Jülide Sarıeroğlu yaptığı son dakika açıklamasında taşerona kadro sınavı hakkında detayları kamuoyuna aktardı.

Bir basın toplantısı düzenleyen Çalışma ve Sosyal güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, bugün yayımlanan KHK ile yürürlüğe giren taşerona kadro meselesi hakkında detayları şu şekilde açıkladı:

"Sayın Cumhurbaşkanımız açıklama yapmıştı. 450 bin kişi şuanda kamuda çalışan, 4 aşamalı çalışma yaptık. Mahalli idarelerimizin birlikleri, kamuda mevsimlik geçici işçi olarak çalışan kardeşlerimiz, özelleştirme ile gelen kardeşlerimiz ile ilgili bir paket.

Merkezi bütçe ile düzenlemeleri kabul ettik. Bütçe çalışmaları sırasında görüşülen, herkesin görüşlerini  paylaştığı herkes kapsama girmiş bulundu."

Sürekli İşçi Kadrosuna Alınacaklar

"Atatürk Orman Çiftliği gibi TİGEM'ler ek bir listede görmüştür arkadaşlarımız. Düzenleme kapsamında 450 bin kişi şartsız, yaş kriteri olmadan, eleme anlamı taşıyacak hiçbir düzenleme olmadan kadroya geçecek. Kardeşlerimizin içi de rahat olsun.

Emekli olanlar dışında 450 bin kişi sınav olacak, hepsini inşallah kadrolu işçi olarak 4 (D) statüsündeki istihdamını sağlayacağız. Sınavı mevcut düzenleme gereği koyduk, eleme amaçlı değil.

Yaptığımız işin büyüklüğünü şöyle ifade etmem gerekiyor. Mevcutta 140 bin işçi çalışıyor. 450 bin işçiyi direkt sürekli işçi kadrolarına almış oluyoruz. Önemli ve büyük bir çalışma. Hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum.

Belediye Boyutu

Belediye boyutu önemli. Bu çalışmayı sayın Cumhurbaşkanımız ilan ettikten sonra Alo 170 üzerinden geri dönüşler aldık. Sadece belediyelerimizdeki kardeşlerimizin soru işaretleri vardı. Bunları da giderici düzenleme gerçekleştirdik.

Bugün Cumhurbaşkanımız da bir açıklamada bulundu. Belediyelerimizde çalışan hizmet alım ihalesi kapsamında belediyelerimizin iktisadi teşekküllerinde işçi kadrolarına alıyoruz. Daha ileri bir düzenleme yapıyoruz, hizmet alımlarının tamamını, park bahçe ve temizlik ile ilgili ihaleleri belediyelerden kaldırıyoruz.

Taşeron Çalışma Kalkıyor

Yine belediye iktisadi teşekkülleri içerisindeki yüzde 50 + ortak olduğu düzenlemelerde taşeron çalışmayı kaldırıyoruz. Kamu işçilerimizle protokol gerçekleştiriyoruz.

2 Ocak'tan İtibaren..

Şuan zaten kamuda istihdam etmek için aldığımız kardeşlerimiz yıllardır görevlerini yapan kişiler, bu anlamda da hiçbir sıkıntıya kapılmasınlar. Taşeron sınavına hazırlık sınavları kursları açılmış. Asla buralara gitmesinler. Yaptıkları işle alakalı bir sınava girecekler. 2 Ocak itibarıyla yürürlüğe girecek düzenlememiz. Bu ihaleler kapsamında kardeşlerimizin başvurularını alacağız.

Ücretlerde Artış Olacak mı?

Ücretler de konuşulanlardan birisi. Sendikalı kardeşlerimiz var. Toplu sözleşme mevcutta söz konusu. Yıllık brüt olarak 4 bin 621 TL, asgari ücret değişince bu rakam da artmış olacak. Yılda 4 parçada vereceğiz. tüm kadroya geçen kardeşlerimizin ücretinde de bir artış söz konusu olacak.

Kıdem Tazminatı Meselesi

Kıdemleriyle birlikte geçişlerini gerçekleştireceğiz, o anlamda da çalışanlarımızın içi rahat olsun. Kıdem kazanılmış bir haktır.

Sözleşmeleri Askıda Olanlar

Doğum iznine gidenler, askerlik için ayrılmış, sözleşmesi askıda olanlar ya da sağlık raporuyla belirli süre çalışma alanından uzak kalmış olanlar da kapsamımızda.

Şu an askerde olanların hakları baki. İnşallah geldiklerinde, başvurularını yaptıklarında, onlar ya da doğum izninde olanlar devam edecekler. Daha da ilerisini yaptık. Şimdi doğum iznine giden ya da askerliğe giden kardeşlerimizin yerine bakan geçici çalışan kişiler de var. Onları da kadroya aldık."

5HABER.COM ANDROİD UYGULAMASINI ÜCRETSİZ İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN

Facebook Sayfası için TIKLAYINFacebook Grubu için TIKLAYIN

5haber.com | Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.