Bakan Ağbal Açıkladı: "Vergisini Vermeyenlere Caydırıcı Cezalar Geliyor"

Maliye Bakanı Naci Ağbal, yaptığı son dakika konuşmasında vergi vermeyenlere yönelik yapılacak yaptırımlara yönelik açıklamalarda bulundu. İşte o açıklama.

Yayınlanma:
Bakan Ağbal Açıkladı: "Vergisini Vermeyenlere Caydırıcı Cezalar Geliyor"

Maliye Bakanı Naci Ağbal katıldığı bir programda önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Ağbal, vergi ve sosyal güvenlik usul hukuku mevzuatının tamamen değişeceğini ifade ederek, “İki mevzuatı gözden geçireceğiz, gümrüğü de buna dahil edeceğiz. Bütün bunları karşılaştıracağız mükellef için kolay olan, mükellef için daha adil olan daha basit olan neyse onu yapacağız” sözlerini söyledi.

Maliye Bakanı Naci Ağbal, Tekirdağ’ın Çorlu İlçesi’ndeki Müstakil İş Adamları ve Sanayiciler Derneği tarafından düzenlenen 95’nci Genel İdare Kurulu toplantısına katıldı. Vergi ve sosyal güvenlik usul hukuku mevzuatının tamamen değiştirileceğini ve kolaylaştırılacağını anlatan Ağbal, vergisini vermeyenlere caydırıcı cezalar getirileceğini söyledi. Gelir vergisi kanununun yakın bir zamanda komisyonda görüşülerek yasalaştırmak istediklerini belirten Ağbal, “Biliyorsunuz gelir vergisi kanununu var yakın bir zamanda komisyonda görüşmelerini tamamlayıp yasalaştırmak istiyoruz. Vergi usul hukuku, sosyal güvenlik usul hukuku mevzuatın tamamına dahil olmalı. Mevzuat kolay olmalı, anlaşılır olmalı istiyoruz. Bununla ilgili kapsamlı bir çalışma yürütüyoruz. Bundan sonra vergide de sosyal güvenlik mevzuatında da aynı düzenleme olacak. Nasıl yapacağız iki mevzuatı gözden geçireceğiz, gümrüğü de buna dahil edeceğiz. Bütün bunları karşılaştıracağız mükellef için kolay olan, mükellef için daha adil olan daha basit olan neyse onu yapacağız. Üçü de yanlış mı? Üçünü de kaldıracağız” dedi.

Vergisini Vermeyenlere Caydırıcı Cezalar Yolda

Açıklamasının devamında Bakan Ağbal, vergi verenle, vermeyen arasındaki haksız rekabeti engelleyeceklerini kaydetti. Bakan Ağbal, vergisini veren vatandaşı devlet olarak ‘başının tacı’ yapacağını söyleyerek şöyle devam etti:

“Çok daha inanarak uygulayacağı sistem getireceğiz. Sistem uyumlu mükellefe destek olmak ama her şeye rağmen sisteme uymak istemeyen vergisini vermek istemeyen primini ödemek istemeyene de gerçekten caydırıcı yaptırımlar getireceğiz. Biz mükellefimize inanıyoruz, biz mükellefimize güveniyoruz, mükellefimiz devletine karşı yükümlülüklerini en iyi şekilde yerine getirecek. O zaman kurallar da buna göre inşa edilecek, buna göre yapacağız. Bir çoğunuzun aslında en çok şikayet ettiği konu haksız rekabet. Bir mükellef var bütün işlerini kayıtlı yapıyor, vergisini ödüyor, yanındaki bunların hiç birisini yapmıyor. Burada haksız rekabet oluyor. Devlet ne yapması lazım o vergisini ödeyene şefkatle yaklaşması lazım, onu başının tacı yapması lazım. Ama öbürü haksız rekabet yapıyor üzerine gitmesi lazım ki, diğer vatandaşın hakkını hukukunu koruyabilelim.”

5haber.com  |  Ankara

DHA

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.