Bakan Demircan Atama Bekleyenlere TBMM'den Sevindiren Müjdeli Haberi Verdi

Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulunda devam eden bütçe görüşmeleri kapsamında kürsüye çıkan Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, bakanlığa ait bilgilendirmeler yaparken sağlık personellerine de sevindiren açıklamayı verdi.

Yayınlanma:
Bakan Demircan Atama Bekleyenlere TBMM'den Sevindiren Müjdeli Haberi Verdi

TBMM Genel Kurulunda devam eden 2018 yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Tasarısı üzerinde milletvekillerinin sorularını cevaplayan Sağlık bakanı Ahmet Demircan, atanamayan sağlıkçılar ile ilgili bir soruyu yanıtladı. Bakan Demircan, çekilen 2 kur'adan sonra ellerinde yaklaşık bin 140 atanamayan sağlıkçı olduğunun altını çizdi.

Bakan Demircan, bu kişiler hakkında ypaılan güvenlik soruşturmasının sonuçları geldikçe atanmasında sakınca olmayanları atadıklarının altını çizerek şu ifadeleri kullandı:

"Sanıyorum önümüzdeki günlerde artık nihayetlenecek. Yeni atamalar için ise önümüzdeki 2 hafta içinde yine kura açacağız. Atanamayanlar, soruşturması bitmediği için atanamayan arkadaşlardan bahsediyoruz. Onların da önümüzdeki günlerde soruşturması elbette bitecek. Yeni kura önümüzdeki 2 hafta içinde çekilecek."

İmar Değişiklikleri

Görüşmeler Genel Kurulda devam ederken söz alan Milliyetçi Hareket Partisi Adana Milletvekili Seyfettin Yılmaz, Ankara Büyükşehir eski Belediye Başkanı Melih Gökçek'in, yaklaşık 4 yıl içerisinde 4 bin 200 imar değişikliği yaptığını, bu imar değişikliklerinin bir çoğunun ranta dayalı olduğunu savunarak bu duruma tepki gösterdi.

Çankaya'da Dikmen Tepe ile ilgili bir karar alındığını ifade eden Yılmaz, bu yerin sahibinin, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna'nın ağabeyi, Tuna İnşaat'ın sahibi Mahmut Tuna olduğunu öne sürerek şu sözleri söyledi:

"İlk defa olan bir imar değişikliği yapılıyor, 15 bin 750 metrekare olan alan, 23 bin 625 metrekareye çıkıyor. Ankara tarihinde olmayan bir şey oluyor, buradan düzenleme ortaklık payı ve kamu ortaklığı payı alınmıyor, yani gizli emsal 2,5; 3'e çıkıyor.

Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy Metrosu ihaleyle yapılıyor, 715 milyona mal oluyor ama Bağcılar-Başakşehir Metrosu 2 kilometresi ihale ediliyor ve yaklaşık yüzde 700'lük keşif artışı yapılıyor. Bakanlar Kurulunun bile yetkisinin yüzde 40 olduğu yerde, İstanbul'da yüzde 700'lük keşif artışı yapılıyor. İhaleyle yapılan 16 kilometre yer 713 milyona mal olurken, ihalesiz yapılan bu yer 1 milyar 182 milyona mal oluyor. Orman Genel Müdürlüğünden alınan toprak alanları İstanbul Büyükşehir Belediyesine veriliyor. 4 katrilyon liralık bir rant var, bunun başına getirilen daire başkanı FETÖ'den soruşturmaya tabii tutuluyor. Bu 4 katrilyonluk payda Kavurmacı'nın, dönercinin payı var mıdır, yok mudur bunların hesabı sorulmadan 'Kenara çekilin' demekle bu işler olmaz."

AK Parti Savcılığa Suç Duyurusu Yap Dedi

AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş da MHP'li Seyfettin Yılmaz'ın, elindeki belgelerle beraber, kürsüden iddia ettikleriyle ilgili olarak hemen savcılığa suç duyurusunda bulunmasını istedi.

Hangi Dava Sonuçlanmış

Seyfettin Yılmaz ise "Bugüne kadar bu imar yoğunluğu artışlarından hangi dava sonuçlanmış?" sorusunu yönelterek tepkisini dile getirdi.

5haber.com  | Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.