Bakan Müezzinoğlu taşerona kadro yasasının neden geciktiğini açıkladı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu katıldığı bir televizyon programında yaptığı açıklamasında taşerona kadronun neden bu kadar geciktiğini açıkladı. İşte Bakan Müezzinoğlu'nun o açıklaması ve taşerona kadronun gecikme nedeni.

Yayınlanma:
Bakan Müezzinoğlu taşerona kadro yasasının neden geciktiğini açıkladı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, katıldığı bir televizyon programında son dakika açıklaması yaptı. Bakan Müezzinoğlu, yaptığı konuşmasında kadro bekleyen yüz binlerce taşeron hakkında da açıklamalarda bulundu.

Çalışma Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, katıldığı programda taşerona kadro ile ilgili yaptığı açıklamada önemli bilgiler verdi. 1 Kasım seçimlerinde taşerona kadro sözü verdiklerini söyleyen Bakan Müezzinoğlu, bu durumun gecikmesinin nedeni açıkladı.

Bakan Müezzinoğlu taşerona kadro meselesinin aksamasının nedenlerini şu şekilde açıkladı:

"2015'in başında bu sözü verirken ki Türkiye'nin durumu; 2016'nın başında Rusya ile başlayan uçak krizi, darbe girişimi ve art arda gelen terör olayları. Bütün bunlar bizim büyümemizi, ekonomimizi, özel sektörümüzü etkiledi. Bu nedenle 1 - 1.5 yıl önce sözümüzü verdiğimiz bu meselesinin yarın planlamasını yaparak o sözümüzü yerine getireceğiz."

Ayrı Bir Paket Olacak Ele Alacağız

Bakan Müezzinoğlu açıklamasının devamında da taşerona kadro çalışmalarının nasıl devam edeceğiniz açıkladı. Bakan Müezzinoğlu, "Taşerona kadroyu ayrı bir paket olarak ele alacağız ve onu hükumet olarak çözeceğiz.  Ayrıca Başbakan Yardımcımız ve 4 Bakanla birlikte bu çalışmaları sona erdirip hükumete sunacağız." dedi.

Bakan Müezzinoğlu'nun bu açıklamalarına 5haber.com değerlendirmesi: Açıklamalar olumlu ancak yeterli değil. Ülkemiz son 1.5 yıl içinde büyük felaketler atlatmış olabilir. Darbe girişiminin yaşandığı gece sokaklara çıkanların çoğu asgari ücretli çalışanlarımız ve işçilerimizdir. Bu nedenle ilk olarak bir sorun çözülecekse işçilerimizin sorunlarının çözülmesi gerekmektedir. Taşerona kadro belirtilen nedenlerden dolayı sarkmış olabilir, ancak Bakanlığın çalışmaları belirli bir seviyeye getirmiş olması gerekirdi.

Son taşerona kadro açıklamaları için TIKLAYIN

Taşerona kadro haberlerinden ve daha fazlasından anında haberdar olmak için Facebook sayfamızı beğenebilir, grubumuza üye olabilir ve arkadaşlarınızı gruba üye yapabilirsiniz.

Facebook Sayfası için TIKLAYINFacebook Grubu için TIKLAYIN

5haber.com  |  Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.