Bakan Müezzinoğlu'ndan kıdem tazminatı açıklaması

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'ndan bir son dakika açıklaması geldi. Bakan Müezzinoğlu yaptığı açıklamasında kıdem tazminatı sorunu ile ilgili bazı değerlendirmelerde bulundu. İşte o açıklamalar.

Yayınlanma:
Bakan Müezzinoğlu'ndan kıdem tazminatı açıklaması

Bir basın toplantısı düzenlenen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, kıdem tazminatı ile iglili basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Bakan Müezzinoğlu açıklamasında, "İşçinin aleyhine gelişiyor. Bu son derece net. Bu tabloyu kimsenin görmemezlikten gelme hakkı yok. Uzun süredir bu tablo en ideal şekilde yalnız çalışanın yüzde 20’si yüzde 25’i bu en ideali. Yüzde 80’lik bir kitle tamamen mağdur. Bu kitlenin tamamen mağdur olduğunu gördüğümüz bunu iş veren görüyor. Sendika görüyor. Bunun bedelini çalışan insan ödüyor. Ana sorunu böyle görmek lazım. 10 milyonun mağdur olduğu bir sisteme daha çok rıza mı göstereceğiz." ifadelerini kullandı.

Getirilmesi planlanan yeni sistemin şeffaf ve hakkaniyetli olacağını dile getiren Baan Müezzinoğlu, "Buraya güvenceli olacak. Hakkaniyetli olacak. Şeffaf olacak sürdürülebilir olacak. Bütün ana parametreleri binanın ana kolonları gibi işçi kardeşlerimizin alın terini koruyacak şekilde şekillendirmeye çalışıyoruz. Teknik çalışmaları dün itibariyle tamamladık." sözleri ile konuşmasını sonlandırdı.

İşçiler ise bu art arda aynı açıklamalardan adeta sıkıldı ve artık bu konunun özüme kavuşturulmasını istiyor.

5haber.com  | Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.