'Bakan ve Milletvekillerinde ByLock var mı?' sorusuna Canikli'den cevap geldi

Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, yaptığı son açıklamada Bakan ve Mlletvekillerinde ByLock olup olmadığı iddialarına cevap verdi. İşte detaylar.

Yayınlanma:
'Bakan ve Milletvekillerinde ByLock var mı?' sorusuna Canikli'den cevap geldi

Katıldığı bir televizyon programında konuşan Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, önemli açıklamalarda bulundu. Canikli açıklamasında Bakanlar ve Milletvekillerinde terör örgütü FETÖ'nün kriptolu haberleşme programı kullanıp kullanmadığı sorusunu yanıtladı.

TGRT'de yayımlanan Neler Oluyor adlı programa konuk olan Canikli, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun, bazı milletvekillerinin ByLock kullandığı yönündeki iddiasına, "Böyle bir şey varsa bize bilgi belge geldiğinde gereğini yapıyoruz. Bu mücadelede beyanlar üzerinden yola çıkarak işlem gerçekleştirmedik. Somutlaştırılmadığı zaman başka amaçlarla kamuoyu ile paylaşılmıştır" şeklinde cevap verdi.

Alt Tabaka ile Uğraşılıyor

FETÖ'nün kriptolar dışında büyük oranda temizlendiğini söyleyen Canikli "Kriterlere takılmamış, iz bırakmamış. Ama biz biliyoruz ki, terör örgütünün çalışma metotlarından bir tanesi, belli amaçlar için bazılarını özel olarak ayırmış, hiçbir şekilde bağlantısı yok, tırnak içinde söylüyorum, onları kendi açılarından tamamen temiz tutmuş, bunu biliyoruz. Zaman zaman ortaya çıkan belge ve bilgilerle bunların varlığını biliyoruz" ifadelerini kullandı.

FETÖ'ye Finans Sağlayan Kurumlar Kapatıldı

Örgüte mensup, gizli bırakılmış insanların halen bulunduğunu belirten Canikli "Her kurumda teorik olarak olması mümkündür. Şu ana kadar finansal kaynak sağlayan kurumların tamamı kapatıldı, yaklaşık 4 bine yakın. Kamudan 110 bine yakın ihraç gerçekleştirildi, yargıda, iş aleminde tutuklu olanlar var. Mücadele bitmedi, devam edecek. Tamamen temizlenene kadar, kriptoların büyük oranda temizlenmesine kadar bu görev bitmeyecek" açıklamalarını yaptı.

Nöbetçi Hakim İddialarına Yanıt

Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli başkanlığında dün yapılan AK Parti Grup Yönetim Kurulu toplantısının ana gündem maddesini İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın FETÖ'den tutuklu damadı Ömer Faruk Kavurmacı'nın tahliyesi oluşturdu. Basına kapalı yapılan toplantıda, edinilen bilgilere göre Grup Yönetim Kurulu Üyeleri, Kavurmacı'nın tahliye edilmesine sert tepki gösterip ve bu konuda kamuoyundan kendilerine yönelik eleştiriler geldiğini, tahliye olayında sanki 'kayırma' varmış gibi algılandığını kaydetti. Bunun üzerine Canikli, FETÖ ile mücadele ederken kimsenin kayırılmasının mümkün olmadığını belirterek, Kavurmacı'nın tahliye olayına ilişkin HSK'nın devreye girdiğini söyledi. Canikli, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının bu konuyla ilgili HSK'ya başvurduğunu, tahliye işleminin 'Nöbetçi hakime' denk getirilerek yapıldığı iddiasının inceleneceği bilgisini verdi.

5haber.com  | Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.