Bakan Yardımcısından ilginç öneri: "Game Of Thrones izlemek yerine .."

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman, yaptığı son açıklamada Game Of Thrones izleyicilerine seslendi. Yayman açıklamasında dizinin takipçilerine Game Of Thrones izlemek yerine Osmaniye'ye gelmelerini söyledi. İşte o açıklamanın tamamı.

Yayınlanma:
Bakan Yardımcısından ilginç öneri: "Game Of Thrones izlemek yerine .."

Kültür ve Turizm Bakanı Yardımcısı Hüseyin Yayman'dan, fantastik bir öneri geldi. Yayman, yaptığı açıklamasında dünya üzerinde en çok izlenen yabancı dizi olan Game of Thrones'un izleyicilerine seslendi. Yayman konuşmasında, “Kadim zamanların insanlarının nasıl yaşadıklarını, günlerini nasıl geçirdiklerini görmek isteyenler ‘Game of Thrones’ izlemek yerine Osmaniye’ye gelsinler” dedi.

Bakan Yardımcısı Yayman, Osmaniye'de bulunan Toprakkale Kalesi, yapım çalışmalarının devam ettiği Osmaniye Müzesi, Kastabala - Hierapolis Ören Yeri ve Karatepe Aslantaş Açık Hava Müzesinde incelemelerde bulundu.

Ziyaret ve incelemeleri sonunda bir değerlendirme açıklamasında bulunan Yayman, gerçekleştirilen bu ziyaretlerde tarihi bir ana şahitlik ettiğini söyledi. Kendisinin Hataylı olduğunu ve kendisini Çukurova’nın çocuğu olarak gördüğünü ifade eden Yayman, “Burası çok önemli bir Hitit Medeniyeti’nin devamı ve inşallah buralarda bizim çalışmalarımız olacak. Buraların ayağa kalkması, en önemlisi buraların tanıtılması bağlamında Kültür ve Turizm Bakanlığı olarak üzerimize ne düşüyorsa yapacağız. İlk işimiz inşallah buraya Bakanımızı getirmek olacak. Yine Toprakkale ile ilgili Sayın Valimizle konuştuk, inşallah gelecek yıl oranın restorasyonunun yatırım planına alınması ve hemen Toprakkale’nin restorasyonunun, renevasyonunun başlaması konusunda çalışmalarımız var” dedi.

Eserlerin tanıtılması konusunda çalışacaklarını belirten Yayman, “Osmaniye’ye, Osmaniye’nin tarihine ve kültürüne, Osmaniye’nin medeniyetine eğer bu kadar 5 bin yıllık eserlerin yanında bizim küçücük bir katkımız olursa kendimizi mutlu hissederiz. Gerçekten burada çok tarihi bir hikaye var. Kadim zamanlarının insanlarının burada nasıl yaşadıklarını ve bireyi olarak insanların günlerini nasıl geçirdiklerini insanlar görmek istiyorlarsa tarih dizilerini, ‘Game of Thrones’ izlemek yerine Osmaniye’ye gelsinler ve Osmaniye’deki tarihi yerleri görsünler” şeklinde konuştu.

5haber.com  | Osmaniye

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.