Bakan'dan Canlı Yayında Taşeron ve 2018 Asgari Ücret Açıklaması

TRT Haber canlı yayınına katılan Çalışma ve Sosyal Güvenik Bakanı Jülide Sarıeroğlu gündeme ilişkin konulara değinirken taşeron ve asgari ücret meseleleri hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Yayınlanma:
Bakan'dan Canlı Yayında Taşeron ve 2018 Asgari Ücret Açıklaması

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu yaptığı son dakika açıklamasında taşeron ve asgari ücret hakkında önemli ifadeler kullandı.

Devam eden asgari ücret tespit komisyonu görüşmelerine değinen Bakan Sarıeroğlu, "Asgari Ücret tespit komisyonu , 3'lü yapıda bir komisyon. İnşallah bir denge ücreti sosyal bir ücret. Anlamını biliyoruz. İşçi ve işveren tarafının olduğu bir süreçten geçiyoruz. İlk toplantı Bakanlığımızda, Türk-İş'de bir rakam açıkladılar 1893 TL bir rakam açıklandı. Kamuoyunda başka rakamlar telavuz edildi. Son cuma günü TİSK'de bir toplantı yaptık.  İşverenler rekabet güçleriyle ilgili sıkıntı yaşamayacakları bir rakam arzu ettiler. Biz üçlü yapıdaki toplantılarda uzlaşı ortamını oluşturmak için gayretlerimizi sürdürüyoruz. Herkesin beklentisini karşılayacak bir asgari ücret belirleme arzusundayız. Asgari ücret bir taban ücrettir. Arzu ettiğimiz emekçilerimizin bunun üzerinde bir rakamla yaşamlarını sürdürmeleri. Biz Çalışma Bakanlığı olarak yeni bir istihdam teşvik programı açıkladık. Arzumuz asgari ücretin üzerinde işverenlerin maaş verebilmeleri. İnşallah o hedeflere ulaşacağımıza inanıyorum." ifadelerini kullandı.

Taşeron

Bakan Sarıeroğlu taşeron konusuna da değinerek, "Bu aslında bir anlamıyla taşeron sistemine son veriyor. Bu bir şeye dönüşür mü, kendi tecrübeleriniz var bu alandan geliyorsunuz, bir bataklık gibi döngüye girer mi, tekrar ihtiyaç olursa ne olacak, yan yol kapatılıyor, bu kapatma ilerleyen süreçte kesin olarak durdurulabilir bir şey mi?"  sorusuna  yanıt veren Bakan Sarıeroğlu "Bunla ilgili başvurular yapılacak. Hastaneler açılıyor, Kamu kurum ve kuruluşlar farklı birimler açıyor. Az önce dediğim gibi İŞKUR üzerinden ya da İçişleri Bakanlığı üzerinden alımlarımız olacak" ifadelerine yer verdi.

5HABER.COM ANDROİD UYGULAMASINI ÜCRETSİZ İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN

Taşerona kadroda son haberler için TIKLAYIN

Facebook Sayfası için TIKLAYINFacebook Grubu için TIKLAYIN

5haber.com | Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.