Bakan'dan Son Dakika 2018 Yılı Asgari Ücrete Zam Açıklaması-Tarih Belli Oldu

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, yaptığı son dakika açıklamasında asgari ücret görüşmelerinin ne zaman sona ereceğini ve yeni yılda geçerli olacak asgari ücret miktarının ne zaman belli olacağını söyledi.

Yayınlanma:
Bakan'dan Son Dakika 2018 Yılı Asgari Ücrete Zam Açıklaması-Tarih Belli Oldu

Resmi Gazete'de yayımlanan iki yeni Kanun Hükmünde Kararname sonrası Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu bir basın toplantısı düzenledi. Bakan Sarıeroğlu düzenlediği basın toplantısında asgari ücret konusuna da değindi ve 2018 yılında geçerli olacak asgari ücret tutarının açıklanacağı tarihi verdi.

Düzenlediği basın toplantısında taşeron düzenlemesi hakkında detayları da kamuoyu ile paylaşan Bakan Sarıeroğlu, asgari ücret ile ilgili şu ifadelere yer verdi:

"Yılın sonunda pozitif hava uyandıracak, etki yapacak bir rakamı Allah açıklamayı nasip eder inşallah. Bu hafta açıklayacağız, 1 Ocak itibarıyla da uygulanmaya başlayacak."

TİSK'ten Açıklama

Asgari ücret tespit komisyonunda işveren kesimini temsil eden TİSK, geçtiğimiz gün yaptığı açıklamada Türk İş'in 1893 TL'lik teklifine değindi ve “Çok yüksek. Şöyle söyleyeyim, Türk-İş Genel Başkanı Ergün Bey’in geçen hafta açıkladığı rakam, net asgari ücretin yüzde 35 artışı demektir. Biz, Türk işvereni olarak 2015 sonunda yapılan artıştan dolayı hala iş yerlerimizde sorunlarımızı gideremedik. Türkiye gerçeklerine uygun bir rakam değil.” ifadelerine yer verdi.

Geçtiğimiz gün gerçekleşen son toplantıda asgari ücrette son durum ile ilgili şu açıklama yapıldı:

“Bugünkü toplantıda işveren tarafının taleplerini, Kalkınma Bakanlığının analizlerini dinledik. Bakanlık olarak bazı verileri paylaştık. Geldiğimiz noktada her iki tarafın da taleplerini aldık. Biz bunları değerlendireceğiz, işçi ve işveren tarafları da değerlendirecektir. Bu ayın son haftasında Bakanlığımızdaki toplantıyla rakamı açıklayacağız.”

Türk İş ise 1893 TL'lik taleplerinin arkasında olduğunu söyleyerek şu açıklamayı yaptı:

“Enflasyon, yüzde 10’un üzerinde. Bu mevcut asgari ücretin yüzde 2 değer kaybettiği anlamına geliyor. Hayatın gerçekleri yani çalışanların enflasyonunu belirleyen kalemler dikkate alındığında enflasyon oranının daha da yüksek olduğunu söyleyebiliriz. Bundan dolayı Türk-İş olarak net bin 893 lira 90 kuruşluk teklifimizin arkasındayız.”

Asgari ücret haberleri için TIKLAYIN

5HABER.COM ANDROİD UYGULAMASINI ÜCRETSİZ İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN

Facebook Sayfası için TIKLAYINFacebook Grubu için TIKLAYIN

5haber.com | Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.