Bakanlar Kurulu kararları açıklandı-İşte OHAL kararı

Bakanlar Kurulu toplantısı sona erdi. Beştepe'de düzenlenen Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası açıklamalarda bulunan Başbakan Yardımcısı ve Hükumet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, toplantı kararlarını kamuoyuna duyurdu. İşte o kararlar.

Yayınlanma:
Bakanlar Kurulu kararları açıklandı-İşte OHAL kararı

Bakanlar Kurulu toplantısı sona erdi. Tüm Türkiye'nin beklediği kritik Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası Başbakan Yardımcısı ve Hükumet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, bazı açıklamalarda bulundu ve Bakanlar Kurulu kararlarını açıkladı.

Referandum sonuçlarına değinen Kurtulmuş, "Yönetim sisteminin değiştirilmesi konusunda bütünüyle sivil iradenin olduğu bir süreç yaşadık." ifadelerini kullandı ve ekledi: "Güvenli bir şekilde çok erken saatte seçim sonuçları elde edilmiştir. Çok önemi bir dönemeç millet iradesiyle geçilmiştir. Referandumun sonucunda kazanan millettir. Hem milletimiz hem demokrasimiz kazançlı çıkmıştır. YSK'nın kararını bekliyoruz. Karar resmi gazetede yayınlanır yayınlanmaz uygulanmaya başlanacaktır."

Kurtulmuş, referandum ile ilgili sözlerini şu şekilde tamamladı: "Yapılan seçim bir parti seçimi değildir. 16 Nisan'da Türkiye, milletvekili seçimi ya da belediye başkanı seçimi yapmadı. Yani şu oy şu partinin oyu, bu oy şu partinin oyudur diyemeyiz. Dolayıyla herhangi bir şekilde bu sonuçlarla herhangi bir partinin falanca seçimde aldığı sonuçların kıyaslanması siyasi mantık bakımında doğru değildir."

OHAL Kararı

Olağanüstü Hal ile ilgili kararı da açıklayan Numan Kurtulmuş, "Bakanlar Kurulu toplantımızda, MGK'nın tavsiye kararı ele alınarak, 19 Nisan 2017 saat 01.00'den itibaren olağanüstü halin 3 ay süreyle uzatılmasına ilişkin, TBMM'ye konunun arz edilmesi yazısı kaleme alındı." ifadelerini kullandı.

5haber.com  |  Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.