Bakanlar Kurulunda Taşerona Kadro Meselesi Görüşülecek Mi? Taşeron İşçilerin Gözü Bakanlar Kurulunda

Bugün düzenlenecek olan Bakanlar Kurulu toplantısında 720 bin taşeron işçiyi ilgilendiren karar çıkar mı? Taşerona kadro meselesi Bakanlar Kurulunda ele alınır mı? Taşerona kadro konusunda yaşanan son gelişmeler neler? İşte detaylar.

Yayınlanma:
Bakanlar Kurulunda Taşerona Kadro Meselesi Görüşülecek Mi? Taşeron İşçilerin Gözü Bakanlar Kurulunda

Haftanın her Pazartesi günü düzenlenen Bakanlar Kurulu toplantısı için geri sayım başladı. Bugün düzenlenecek Bakanlar Kurulunda önemli kararlar alınması bekleniyor. Yıllardır beklenene taşerona kadro meselesinin bugün düzenlenecek Bakanlar Kurulu toplantısında ele alınıp alınmayacağı ise merak konusu.

720 bin taşeron işçinin kadroya alınmasını ön gören görüşmelerin artık nihayete erdirilmesi gerektiğini isteyen taşeron işçiler, gözünü bugün gerçekleşecek olan Bakanlar Kurulu toplantısına çevirdi. Artık bu konuda açıklamanın ötesine geçilmesini isteyen taşeron işçiler, somut bir adım bekliyor.

Son günlerde sürekli olarak gündemde tutulan ve Bakanlar başta olmak üzere siyasiler ile Sivil Toplum Kuruluşlarının sürekli olarak dile getirdiği taşerona kadro meselesinin, yapılan son açıklamalardan anlaşıldığı kadarıyla referandumdan sonrasına kaldığı anlaşılıyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu tarafından yapılan son açıklamalarda, referandum sonrasında kamuda bir çalışma reformu  planlandığını ve taşeron işçilerin bu kapsamda öncelikli olarak değerlendirileceği belirtildi. Bu açıklama sonrasında ise taşeron işçiler, referandumu beklemeye başladı.

Referandum Ne Zaman?

Anayasa değişikliğinin ilk tur görüşmeleri TBMM'de tamamlandı. İlk tur görüşmelerinin tamamlanmasının ardından en az 48 saat geçtikten sonra ikinci tur görüşmeleri başlayacak ve ikinci tur görüşmelerin anayasa maddeleri tek tek ve bir bütün olarak oylanacak. Maddeler yine kabul edilirse değişiklik onaylanmak üzere Cumhurbaşkanına gidecek. Cumhurbaşkanının onaylaması üzerine Resmi Gazetede yayımlanacak olan karar, Nisan ayı başlarında halk oylamasına gidecek ve geçerli oy sayısının yarısından fazla oy alan karar seçimi belirleyecek.

Nisan başı gibi yapılması planlanan referandumun siyasi tartışmaları ile bir iki hafta gündemde kalması bekleniyor. Kamuda çalışma reformunun ise Mayıs ve Haziran gibi gündeme gelmesi ve taşerona kadro meselesininde artık bir netlik kazanması bekleniyor.

Taşerona kadro gelişmelerinden anında haberdar olmak için Facebook sayfamızı beğenebilir ve grubumuza üye olabilirsiniz.

Facebook Sayfası için TIKLAYIN

Facebook Grubu için TIKLAYIN

5haber.com  | Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.