Ballıca Mağarası 'Bal ve Ballıca Mağarası Kültür, Şifa ve Terapi Merkezi' Oluyor

DOKAP Başkanı Ekrem Yüce, Tokat'ta bulunan ve dünyanın 8' inci harikası olarak gösterilen Ballıca Mağarası, 'Bal ve Ballıca Mağarası Kültür, Şifa ve Terapi Merkezi' olması için çalışmalara başlanıldığını belirtti.

Yayınlanma:
Ballıca Mağarası 'Bal ve Ballıca Mağarası Kültür, Şifa ve Terapi Merkezi' Oluyor

DOKAP Başkanı Ekrem Yüce, Bal ve Ballıca Mağarasını; Kültür, Şifa ve Terapi Merkezi haline getirmek için çalışma yürüttüklerini belirtti.

Doğu Karadeniz Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Ekrem Yüce, dünyanın 8' inci harikası olarak gösteriken ve Tokat'ın Pazar İlçesinde bulunan Ballıca Mağarasının, 'Bal ve Ballıca Mağarası Kültür, Şifa ve Terapi Merkezi' haline getirmek için çalışmaya başladıklarını açıkaldı.

Doğu Karadeniz Projesi Bölge Kalkınma İdaresi (DOKPA) Başkanı Ekrem Yüce ile Tokat Valisi Cevdet Can Tokat'ın Pazar ilçesinde bulunan ve dünyanın 8' inci harikası olarak gösterilen Ballıca Mağarasını ziyaret etti. Ziyaretlerinde meknı inceleyen  DOKAP Başkanı Ekrem Yüce, daha sonrasında ise bazı açıklamalarda bulundu. Yüce, balın her geçen gün insan sağlığı için öneminin arttığını, balla tedavi (apiterapi) merkezlerinin oluşturulduğunu ifade etti. Göz tansiyonunu da balla tedavi çalışmalarının bulunduğunu aktaran Yüce, "Göze, şimdi göz damlası yerine göz damlası bal var. Bu tarihi ve de zenginliği üst düzeyde olan mağaramızı balla birleştirerek mağaranın dışında balla tedavi merkezi (apiterapi merkezi) ve de astım hastaları için de Ballıca Mağarası tedavisi. Yani ismine Bal ve Ballıca Mağarası ile Tedavi Merkezi, Bal ve Ballıca Şifa Merkezi veya Bal ve Ballıca Mağarası ile Kültür ve Şifa Merkezi diyebiliriz. Burada hem kültür var, hem tarih var, hem şifa var. Üçünü birleştiriyoruz 'Bal ve Ballıca Mağarası Kültür, Şifa ve Terapi Merkezi' diyoruz. DOKAP bunu programa alıyor ve inşallah Sayın Valimin öncülüğünde buraya böyle bir merkezin oluşumuna aparatlar takacağız. Burada zaten çok zengin bir varlık var. Balı da ilave ederek Bal ve Ballıca Terapi Merkezi olarak gündeme alacağız. İşin sahibi DOKAP, Orman ve Su İşleri Bakanlığımız, Turizm Bakanlığımız, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımız ile birlikte, hedef olarak 400-500 bin insanın ziyareti ve tedavi merkezinden geçmesini sağlamak'' şeklinde konuştu.

5Haber.com  | Tokat

DHA

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.