Banka Hesabına Yanlışlıkla 100 Bin TL Yatan Yozgatlı, Paranın Sahibini Arıyot

Yozgat'ın Sorgun İlçesinde esnaflık yapan 39 yaşındaki Salih Başol,'un hesabına yanlışlıkla 100 bin TL para yattı. Yozgatlı esnaf paranın sahibini arıyor. İşte detaylar.

Yayınlanma:
Banka Hesabına Yanlışlıkla 100 Bin TL Yatan Yozgatlı, Paranın Sahibini Arıyot

Yozgat'ın Sorgun İlçesinde yaşamakta olan 39 yaşındaki Salih Başol'un banka hesabına, kim tarafından yatırıldığı belirlenemeyen 100 bin TL'lik para yatırıldı.

Alınan bilgilere göre geçtiğimiz hafta banka hesabını kontrol  eden Salih Başol, gördüğü rakam sonrasında hayrete düştü. Banka hesabını internet üzerinden kontrol eden Başol, hesabına 100 bin lira yatırıldığını fark etti. Yozgat'ın Sorgun İlçesinde esnaf olarak çalışan 39 yaşındaki Salih Başol, olay sonrasında bankaya gitti ve 100 bin liranın kie ait olduğu, kim tarafından yatırıldığını araştırmaya başladı.

Banka çıkışı gazetecilere açıklamalarda bulunan Başol, paranın nereden geldiğini anlamadığını, sahibini aramaya devam edeceğini belirtti.

Yatırılan para ile ilgili bilgisinin olmadığını söyleyen Başol, "Para geleceği zaman bilgim oluyor. Hesabıma bir baktım, 100 bin lira yatırılmış. İlk etapta anlayamadım. Önce 100 lira sandım. Daha sonra banka hesabımın detayına girdiğimde 100 bin lira olduğunu gördüm." sözlerini söyledi.

Olay sonrasında banka yetkililerini aradığını söyleyen Başol, "Mesai saati bittiği için banka görevlilerine ulaşamadım. İlgili bankanın müşteri hizmetlerini arayarak durumu izah ettim. Onlar da bana paranın yanlışlıkla hesabıma yatırılmış olabileceğini, pazartesi günü Sorgun şubesinde bu sorunun çözülebileceğini söylediler. Uygun görürsem hesabıma bloke koymayı teklif ettiler, ben de kabul ettim." sözlerini söyledi.

Parayı sahibine iade etmek için araştırmalar yaptığını söyleyen 39 yaşındaki Başol, "Bana ait olmayan bir parayı alıp harcamak benim karakterime ve esnaflığıma yakışmaz. Onun için banka şubesine gelip durumu izah ettim. Kendileri bana ulaşacaklarını söylediler. İmza atmam gerekiyormuş. Şimdi paranın sahibine iade olmasını bekliyorum." ifadelerini kullandı.

5haber.com  |  Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.