Barcelona'da Neler Oluyor?

Barcelona ne zamandan beri kazanamıyor? Arda Turan neden bu kadar çok eleştiriliyor? Barcelona'da son haftalardaki başarısızlığın faturası kime kesilecek?

Yayınlanma:
Barcelona'da Neler Oluyor?

     Barcelona her futbolseverin hayranlıkla izlediği her zaman futbol dünyasına efsaneler yetiştirmiş ve başarıdan başarıya koşmuş bir dünya kulübü. La Liga'da mücadele eden nam-ı diğer Katalanlar mükemmel altyapısı ile başarılı transfer hamleleri ile dünya futboluna genç yıldızlar kazandırmayı sürdürürken başarı çıtasını da asla düşürmemiş bir kulüp. Kulüp kurulurken kullanılan slogan bile özgüvenin ne kadar yüksek olduğunu gösteriyor; ‘Bir kulüpten daha fazlası’ gerçekten de öyle.

*****

     2009 yılında bir sezonda gelen tam tamına 6 kupa ile dünya rekoru kıran Barcelona o tarihten sonra özellikle sosyal medyanın yaygınlaşması ve futbola olan ilginin daha da artması sayesinde dünya genelinde yaklaşık 200 milyona yakın taraftar kitlesine ulaşmıştır. Böylesine büyük bir oluşumun elbette başarısızlığa tahammül sınırı çok düşük olacaktır. Çoğu kulüp için normal olan şeyler onlar için öyle değildir. İki maç üst üste yenilme lüksü olmayan bir takım inanmak gerçekten güç. Hal bu iken Barcelonaya bir şeyler oldu ve bir anda futbol kamuoyunda gözler Barcelonaya çevrildi.

*****

Başarısızlığın Faturası Kime Kesilecek?

     Şampiyonlar Ligi çeyrek finalinde Atletico Madrid e elenen, ligde son 3 maçında 1 puan çıkarabilen ve sadece 2 gol atabilen Barcelonada çanlar teknik direktör Luis Enrique için çalıyor ve maalesef Milli Gururumuz Arda Turan için de aynı durum geçerli. Yönetim aynı yönetim, taraftar hala stadı hınca hınç dolduruyor, geriye başarısızlığın sorumlu tutulacağı iki faktör kalıyor birisi teknik direktör diğeri oyuncular. Lakin müthiş bir çifte standart uygulanmakta İspanyol Medyasında. Kim aleyhine? Arda Turan tabiki. Takımın en yenilerinden, geldiğinde övüle övüle bitirilemeyen Arda için İspanyol medyası şimdi ağız birliği etmişcesine Arda’yı karalıyorlar. Fatura kesilecek son kişi Arda Turan'dır. Son 15 dakika oyuna alıp mucizeler beklemek hayal olur çünkü. Messi-Suarez-Neymar üçlüsünün bile tıkandığı dönemde (geçen sezon skora katkısı 120 golü aşan 3 lü) Arda ne yapabilir?

*****

Arda Turan'ın Günah Keçisi İlan Edilmenin Ardındaki Sebep Ne?

     Barçalılar belli ki apaçık kurban istiyor. Şimdiden Arda'nın Çin ligine transferi yazılıp çiziliyor ve bu linç kampanyası ne zaman başladı dersiniz? 13 Mart Ankara saldırısı ve Arda'nın mertçe çıkıp ‘Şimdi övündüğünüz medeniyetin gereğini yapın ve Türkiye’nin yanında olun’ demesiyle. Evet bu bir komplo teorisi gibi gelebilir. Ama aynı şeyi Türkiye'de bir yabancı futbolcu söylese biz bile bir tepki veririz. Arda dünyanın en büyük 3 kulübünden birinde ve dünyanın en iyi liginde çıkıp bunları söyledi. Şimdi ise bedel ödettiriliyor. Tıpkı Mesut Özil’e tıpkı Cristiano Ronaldo’ya tıpkı bir ara Türkiye’de Pascal Nouma'ya yapıldığı gibi bilinçli bir kampanya yürütülüyor.

Johan Cruyff Öldü, Barça Futbola Küstü

Ha  bir de Barcelona efsanesi, Total Futbolun ve Barça Altyapısının kurucusu Johan Cruyff öldü Barça galibiyeti unuttu bu da ilginç bir tesadüf olarak belki de şampiyonluk gidince basında yazılıp çizilecektir.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.