BARCELONA'DA ŞOK

Barcelona'da üst üste gelen kötü sonuçlardan sonra takımı 2017 yılından beri çalıştıran Ernesto Valverde'nin görevine son verildi.Barcelona'da Ernesto Valverde görevine son verilmesinden sonra boşalan teknik direktörlük görevine...

Yayınlanma:
BARCELONA'DA ŞOK

Barcelona'da üst üste gelen kötü sonuçlardan sonra takımı 2017 yılından beri çalıştıran Ernesto Valverde'nin görevine son verildi.

Barcelona'da Ernesto Valverde görevine son verilmesinden sonra boşalan teknik direktörlük görevine Quique Setien getirildi. Barcelona kulübü Setien ile 2.5 yıllık sözleşme imzalayarak yeni görevine başladı.

Quique Setien Kimdir ?

Quique Setien futbolculuk yıllarında 1977-1985 yılları arasında Racing Santander formasını giydi. Buradan 1985 yılında Atletico Madrid'e transfer oldu. Atletico Madrid'de iki yıl boyunca yüksek bir performans ile oynayan Setien üçüncü yılında kulüp başkanı ile yaptığı tartışmadan sonra kulüpten ayrılmak zorunda kaldı. Daha sonra Setien 1988-1992 yılları arasında Lagrones forması giyen Setien 1992 yılında eski klubü Racing Santander'e geri döndü. Dört sezon burada forma giydikten sonra 1996 yılında futbolculuk kariyerine son verdi.

Quique SETİEN hangi takımları çalıştırdı ?

Setien Teknik Direktörlük görevine 2001 yılında Racing Sntander'de başladı.

2009'un yaz aylarında ise Setien, Lugo'nun teknik direktörü oldu. Buradaki üçüncü yılında takımın ikinci lige yükselmesini sağladı ki bu kulüp tarihinde ikinci kez gerçekleşen bir durumdu. Geride kalan 3 yılda takım 11 ila 15. sıralar arasında ligde kalmayı başardı. 

19 Ekim 2015'te ise Paco Herrera'nın görevine son verilmesinin ardından Las Palmas'ın başına geçti. İlk sezonunda takımı 11. sırada kalmayı başardı. 18 Mart 2017'de ise yönetim ile yaşadığı anlaşmazlıklar nedeniyle kulübünden ayrıldı.  Mayıs 2017 yılında Real Betis kulubünün başına geçti. Real betisin başına geçtiği ilk yılında kulubü altıncı sıraya kadar yükseltti.UEFA Avrupa Ligine katılmaya hak kazandı.Mayıs 2019 ' da Real Betis'teki görevinden ayrıldı. Ocak 2020'de ise Barcelona'nın teknik direktörlük görevine başladı.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.