Başbakan Açıkladı: Adalet Bakanlığı ve DİB'e En Az Lise Mezunu 24 Bin Memur Alacak

Başbakan Binali Yıldırım, katıldığı programda yaptığı son dakika açıklamasında kamuya memur alımına değindi. Peki kaç memur alımı yapılacak? Hangi kurumlara memur alımı olacak?

Yayınlanma:
Başbakan Açıkladı: Adalet Bakanlığı ve DİB'e En Az Lise Mezunu 24 Bin Memur Alacak

Başbakan Binali Yıldırım, yaptığı son dakika açıklamasında kamuya personel alımı müjdesini verdi.

Kilis'te katıldığı AK Parti kongresinde konuşan Başbakan Binali Yıldırım, memur alımına değindi. Başbakan yaptığı açıklamada Adalet Bakanlığına ve Diyanet İşleri Başkanlığına en az lise mezunu 24 bin memur alımı yapılacağını söyledi.

Başbakan'ın memur alımı açıklaması şu şekilde;

“2018’de devletin verdiği hizmetlerin daha kaliteli, daha eksiksiz bir şekilde yerine getirilebilmesi için Sağlık Bakanlığı’na 36 bin, Milli Eğitim Bakanlığı’na 20 bin, Adalet Bakanlığı’na 15 bin, Diyanet İşleri Başkanlığı’na 9 bin 500, Gençlik ve Spor Bakanlığı’na 10 bin 900, üniversitelerimize 4 bin, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’na 2 bin ve üniversite hastanelerine 7 bin yeni personel alınacak. Böylece bütün kurumlarımızda 110 bin yeni memur alımı gerçekleştirilecek.

Türkiye, demokrasi ve refah yolunda asla geri adım atmayacak. Her kim ‘AK Parti’ye muhalefet edeyim’ diye Türkiye’ye muhalefet ederse mutlaka mahcup olur. Bunu geçmişte herkes gördü, gelecekte de herkes görecek. Meşru hükümete, seçilmiş Cumhurbaşkanına karşı söylenen her gayrimeşru söz, Türkiye’ye karşı söylenmiştir, bu böyle bilinmelidir.”

Alımlar En Az Lise Mezunu Olacak

Adalet Bakanlığı ve Diyanete personel alımları en az lise ve dengi okul mezunları arasından alınacak.

İlanlar 2018 yılında ayrı dönemlerde yayımlanacak. Başvuru hakkında detaylar ve ilanlar yayımlandığı anda haberdar olmak için;

5HABER.COM ANDROİD UYGULAMASINI ÜCRETSİZ İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN

Facebook Sayfası için TIKLAYINFacebook Grubu için TIKLAYIN

5haber.com | Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.