Başbakan Binalı Yıldırım: "CHP Bu Kafayla Sittin Sene İktidar Olamaz"

Başbakan Binali Yıldırım, Partisinin grup toplantısında yaptığı açıklamada, CHP'nin Parti Meclisi Bildirisine sert tepki gösterdi. İşte Binali Yıldırım'ın o açıklamaları.

Yayınlanma:
Başbakan Binalı Yıldırım: "CHP Bu Kafayla Sittin Sene İktidar Olamaz"

Başbakan Binali Yıldırım, CHP tarafından yayımlanan parti meclisi bildirisine tepki gösterdi. Binali Yıldırım açıklamasında, "Yaptıkları açıklama tam bir siyasi basiretsizlik örneği. Terör örgütlerine Sayın Cumhurbaşkanı'mızın ve AK Parti yöneticilerinin yardım ve yataklık ettiğini söyleyecek kadar basiretsiz bir tutum içindedir. Nedir bu? Kepazelik. Bu kafayla sittin sene iktidar olamazsınız. CHP, bu bildirisinin her satırıyla sanki terör örgütünün ayağını kaldırdığı yere ayağını basıyor" dedi.

Hukuk Karşısında Kimsenin Ayrıcalığı Yok

Türkiye Büyük Millet Meclisinde gerçekleşen AK Parti Grup toplantısında açıklamalarda bulunan Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, HDP'li Vekillerin tutuklanması ile ilgili, "55 milletvekili var dosyası olan. Bir tanesi hariç 54 tanesi mahkemenin kararına uymayacaklarını, gidip ifade vermeyeceklerini söyleyerek, adeta mahkemelere, hukuka meydan okudular. Devlete ve kurumlarına saygı göstermek, kurumların işleyişini sağlamak öncelikle siyasetçilerin görevidir. Ancak HDP'li bazı vekiller buradan da siyasi bir kriz çıkarma yoluna gittiler. Hukuk karşısında kimsenin ayrıcalığı da yoktur, üstünlüğü de yoktur" dedi.

Yargının Karşısına Kuzu Kuzu Çıkacaklar

Hakların soruşturma açılan HDP'lilerin bazı açıklamalarından örnekler vererek konuşmasına devam eden Başbakan Yıldırım, "Bir vekil, korucuları hedef alan konuşmasında 'Bu memleketten defolup gideceksiniz. Bize uzattığınız o keleşi size çevirmesini iyi biliriz' diyerek, tehditler savunuyor. Bir başkası 'Biz sırtımızı YPG'ye, PYD'ye yaslıyoruz. Bunu savunmakta da sakınca görmüyoruz'. Teröristlerin kazdığı hendeklere kazanım diyenler, belediyeleri öz yönetim adı altında kurtarılmış alan olarak görüp, destekleyenler elbette kuzu kuzu yargının karşısına çıkacaklar. Çıkacak ki bu ifadelerin altında yatan gerçekler bir bir ortaya çıksın"  dedi.

Seçilmiş Olmak Terörle İç İçe Olma Hakkı Vermez

Başbakan Binali Yıldırım, açıklamasının devamında seçilmiş olmaları vurgusu yapılan, tutuklu milletvekilleri hakkında, "Türkiye'de siyasi katılım yolları sonuna kadar açık. Türkiye bir hukuk devleti. Alınan bütün kararlar hukuk içinde alınmaktadır. Tutuklanmasını biz de arzu etmeyiz ama bırakalım mahkemeler kendi işini yapsın. Biz de kendi işimizi yapalım. Seçilmiş olmak, kimseye suç işleme veya terörle iç içe girme hakkı vermez" açıklamasını yaptı.

CHP Bu Kafayla Sittin Sene İktidar Olamaz

CHP'nin Parti Meclisi bildirisinde yer alan hükumete yönelik eleştirilere tepki gösteren Başbakan Binali Yıldırım, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Bir de ana muhalefet partisi CHP var. Toplanmış alelacele açıklama yapıyorlar. Ne oldu kardeşim? Türkiye terörle amansız bir mücadele yapıyor. Bu terör olayları oldukça, patlamalar yapıldıkça niye toplanmıyorsunuz? Ne oldu da birden bire hafta sonu programlarınızı iptal edip, toplanıyorsunuz? Türkiye'de hukuk işliyor. Yaptıkları açıklama tam bir siyasi basiretsizlik örneği. 'Cumhuriyet Gazetesi'ne yönelik hukuksuzluk operasyona son verilmelidir', 'Milletvekillerinin tutuklanması Anayasa'ya aykırıdır' diyor. Terör örgütlerine Sayın Cumhurbaşkanı'mızın ve AK Parti yöneticilerinin yardım ve yataklık ettiğini söyleyecek kadar basiretsiz bir tutum içindedir. Nedir bu? Kepazelik. Üniversite öğrencilerinin okudukları boykot bildirgeleri gibi. Siz ana muhalefet partisisiniz. İktidar alternatifisiniz. Bu kafayla sittin sene iktidar olamazsınız. CHP, bu bildirisinin her satırıyla sanki terör örgütünün ayağını kaldırdığı yere ayağını basıyor. CHP'nin terör örgütlerini her fırsatta mağdur gösterme çabasını anlayabilmiş değiliz. CHP'nin kullandığı dil, Türkiye'yi küresel düzeyde zayıf düşürmeye çalışanların diliyle aynı" dedi.

Addan Menderes'te Seçimle Geldi, Merve Kavakçı'da Seçimle Geldi , Seçimle Gelen Erbakan'a Tankları Gösterdilerse Biz O Tankları Gösterenlere Cevaplarını Verdik

'Seçimle gelen seçimle gider' eleştirilerine yanıt veren Yıldırım, "Bak ne diyor vatandaş. Adnan Menderes de seçimle geldi, diyor. Merve Kavakçı da seçimle geldi. Meclis'e sokmadınız değil mi? Ama şimdi o Meclis'te. İşte demokrasi bu. Seçimle gelen Erbakan'a tankları gösterdilerse AK Parti de tankları gösterenlere cevabını verdi. Seçimle gelen seçimle gider, lafı terör örgütlerinin Türkiye'ye meydan okuduğu bir zeminde siyaseten anlamsızdır. Elbette seçimle gelen seçimle gider. Siyaset meşrudur. Gayri meşru terör örgütleriyle dünyanın hiçbir yerinde bir siyasi partinin organik ilişkisi kabul edilemez. Seçimle gelen terörü methedemez, şiddete çağrı yapamaz. Seçimle gelen terör örgütleriyle içli dışlı olamaz" diye konuştu.

Ana Muhalefet Partisi Lideri Olmanın Sorumluluğunu Muhafaza Edin

HDP'lilere yönelik yürütülen soruşturma üzerinden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na seslenen Başbakan Yıldırım, "Ortada ciddi iddialar var. Bu iddialar araştırılacak, soruşturulacak. Sonucu mahkemeler verecek. İddianameler ortaya çıktığında her şey açığa çıkacak. O zamana kadar hepimizin görevi yargıya saygı göstermek, yargı kararını beklemektir. HDP'lilerin bir kısmının PKK uzantılarıyla Kandil'le ilişkilerini açık açık söyledikleri ortadadır. Sayın Kılıçdaroğlu, bunların suç olmadığını mı düşünüyorsunuz? Açıkça söyleyin. Bu ülkenin insanları terörün her türlüsünü lanetliyor. Ne yazık ki bir tek CHP henüz bu şuuru gösteremiyor. Bilsinler ki CHP'ye oy veren vatandaşlarımız da partilerinin terör örgütüne olan bu müzahirliğinden rahatsızlar. Sayın Kılıçdaroğlu, ülkemiz adına ana muhalefet partisi lideri olmanın gerektirdiği sorumluluğu lütfen muhafaza edin" ifadelerini kullandı.

5haber.com  | Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.