Başbakan Binali Yıldırım ve Adalet Bakanından Anayasa Değişikliği Görüşmelerinde Flaş Açıklamalar

Meclis gündemine gelen anayasa değişikliği görüşmeleri sırasında Başbakan Binali Yıldım bir bilgilendirme açıklamasında bulundu. İşte yapılan açıklama ve değişiklik teklifinde son durum.

Yayınlanma:
Başbakan Binali Yıldırım ve Adalet Bakanından Anayasa Değişikliği Görüşmelerinde Flaş Açıklamalar

Anayasa değişikliği teklifinin görüşüldüğü Meclis'te Başbakan Binali Yıldırım bazı açıklamalarda bulundu.

Başbakan Binali Yıldırım, Meclis Genel Kurulunda görüşülmeye başlanan anayasa değişikliği teklifi üzerine görüşlerini, genel kurulda yaptığı konuşma ile bildirdi. Başbakan Yıldırım, teklifin 18 madde olduğunu anımsatarak bu maddelerde yapılan değişikliklerin neler olduğunu anlatırken muhalefet sıralarından "Teklifte başbakan yok" sözlerine "Başbakan yok evet. Ya biz makam mevki delisi değiliz. Memleketin geleceği için bir Ali değil bin Ali feda olsun. Eğer ülkem, milletim kazanacaksa biz kaybedelim. Biz şan şöhret peşinde değiliz. " şeklinde karşılık verdi.

Topal Dursun'un Oğlu Başbakan Oluyorsa CHP'den de Bir Cumhurbaşkanı Olur

Binali Yıldırım anayasa değişikliği teklifine karşı çıkanları anlamakta zorlandığını kaydederek sözlerine şu şekilde devam etti:

"Buna karşı çıkanların hangi nedenle karşı çıkmakta olduklarını anlamakta zorlanıyorum. Bu herkese açık, kimin kazanacağına siz- biz karar vermiyoruz, millet karar veriyor. Erzincan'ın Refahiye İlçesi Kayı köyünden Topal Dursun'un oğlu bu ülkenin başbakanı oluyorsa CHP'den de bir Cumhurbaşkanı olur. Biraz fazla çalışın"

Bekir Bozdağ: "Kurtuluş Savaşı Yıllarında da Anayasa Değişikliği Oldu"

TBMM Genel Kurulu'nda anayasa değişikliği teklifi üzerine görüşmeler sürerken söz alan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ şöyle konuştu:

“Bu anayasa değişiklik teklifi bir şahıs meselesi değildir. Bir şahsın Türkiye’de yürütmenin başına gelmesi hiç değildir. Bu esasında memleket meselesidir, Türkiye meselesidir. Milletimizim, devletimizin geleceğiyle yakından alakalıdır. ‘OHAL döneminde anayasa değişikliği görüşülemez. Değişiklikler üzerinde müzakere yapılamaz' mantığını kabul etmek mümkün değil. Çünkü bu gazi meclis, Kurtuluş Savaşı’nın devam ettiği yıllarda, 1921 anayasasını yapmış ve yürürlüğe koymuştur. Cumhuriyetin ilan edildiği yıllarda savaşın arkasında pek çok olumsuzluk olduğu dönemde 1924 anayasasını yapmış, yürürlüğe koymuştur. O gün hiç kimse çıkıp ‘Kurtuluş savaşı var. Şimdi anayasa yapma vakti değil. Önce şu savaşı halledelim sonra ona bakalım’ dememiştir. Bu değişiklik bir rejim değişikliği olarak takdim edilemez. Bu bir rejim değişikliği değil hükümet sistemi değişikliğidir.”

5haber.com  | Ankara

DHA

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.