Başbakan Binali Yıldırım'dan AB Ülkelerine Mülteci Sorunu Çağrısı

Başbakan Binali Yıldırım, katıldığı bir programda yaptığı konuşmasında Türkiye'nin terörle verdiği amansız mücadeleyi anlatırken; AB ülkelerine de mülteci sorununun çözülmesi yönünde çağrıda bulundu.

Yayınlanma:
Başbakan Binali Yıldırım'dan AB Ülkelerine Mülteci Sorunu Çağrısı

İstanbul'da düzenlenen Göç ve Mülteciler Konulu Asya Ülkeleri Siyasi Partiler Uluslararası Konferansında önemli açıklamalarda bulundu.

Sığınmacı sorunu üzerinden Avrupa Ülkelerine yüklenen ve bu ülkelere çağrıda bulunan Başbakan Binali Yıldırım, "Takdir güzel bir şey ama yetmez. Sorumluluğa ortak olmak lazım. Ortak olamıyorsanız hiç değilse devamının olmaması için bu gözyaşlarının dinmesi için bu kadar insanın günahsızca ölmesine engel olun" açıklamalarında bulundu.

Bombalı Saldırıda 10 Kardeşimizi Yitirdik

İstanbul'da düzenlenen Göç ve Mülteciler Konulu Asya Ülkeleri Siyasi Partiler Uluslararası Konferansı'na katılımda bulunan Başbakan Binali Yıldırım, burada bazı açıklamalarda bulundu. Türkiye'nin son zamanlarda bölgedeki karışıklık ve terör olaylarını nedeniyle sadece güvenlik tehdidi altında olmadığını belirten Başbakan Yıldırım, uzun yıllardan beri süre gelen terör olaylarına da değindi. Önceki gün Diyarbakır'da meydana gelen bombalı saldırıyı da hatırlatan Başbakan Yıldırım, "Uzun yıllardan beri terörle amansız bir mücadele veriyoruz. Daha dün patlatılan bir bomba yüklü araçla 10 sivil, polis kardeşimizi yitirdik. Yüzlerce yaralımız oldu. Bir yandan milletimizin birliği, beraberliği, kardeşliğini sağlamak için ülkemizi tehdit eden bölücü terör örgütü, FETÖ terör örgütüyle mücadelemizi sürdürürken, bir yandan da kardeşlerimize kucak açmaya, onların hayata tutunmalarına katkı sağlamaya devam ediyoruz" açıklamalarında bulundu.

Mülteci Krizinin Çözülmesi İçin Ortak Sorumluluk Bilinci Oluşması Lazım

Mülteci sorunu üzerinden Avrupa ülkelerine seslenen Başbakan Binali Yıldırım, "Türkiye'yi ziyaret eden Avrupalı dostlarımız, dünyanın her tarafından gelen barış elçileri, hükümet temsilcileri yaptığımız bu fedakarlığı, mültecileri için ortaya koyduğumuz bu kararlı çalışmayı takdirle karşılayıp, tekrar evlerine dönüyorlar. Takdir güzel bir şey ama yetmez. Sorumluluğa ortak olmak lazım. Bu insanlık dramının acılarının azaltılmasına mutlaka ortak olmak lazım. Bu fedakarlıkları yapmaya devam edeceğiz ama diyoruz ki gelin, bu insanlık dramına ortak olun. Ortak olamıyorsanız hiç değilse devamının olmaması için bu gözyaşlarının dinmesi için bu kadar insanın günahsızca ölmesine engel olun" açıklamalarıyla bu ülkelere mülteci krizinin çözülmesi yönünde çağrıda bulundu.

5haber.com  | Adana

DHA

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.