Başbakan Yıldırım Açıkladı: "36 Bin Sağlık Personeli Alımı Yapılacak"

Katıldığı bir programda konuşan Başbakan Binali Yıldırım, Sağlık Bakanlığı personel alımına değindi. Başbakan açıklamasında personel alımı sayısını açıkladı.

Yayınlanma:
Başbakan Yıldırım Açıkladı: "36 Bin Sağlık Personeli Alımı Yapılacak"

Kilis'te düzenlenen AK Parti 6. Olağan İl Kongresi'ne katılan AK Parti Genel Başkanvekili ve Başbakan Binali Yıldırım, burada önemli açıklamalarda bulundu.

Kamuya personel alımına değinen Başbakan Binali Yıldırım, yeni yılda toplamda 110 bin personel alımı yapılacağını söyledi. Başbakan Binali Yıldırım, 36 bin sağlık personeli, 20 bin öğretmen, Adalet Bakanlığına 15 bin personel, 9 bin 500 diyanet ve diğer kamu personelleri dahil 110 bin personel alınacağını açıkladı.

Açıklamasında Başbakan Yıldırım açıklamasında özetle şu ifadeleri kullandı:

"2018'de devletin verdiği hizmetlerin daha kaliteli, daha eksiksiz bir şekilde yerine getirilebilmesi için Sağlık Bakanlığı'na 36 bin, Milli Eğitim Bakanlığı'na 20 bin, Adalet Bakanlığı'na 15 bin, Diyanet İşleri Başkanlığı'na 9 bin 500, Gençlik ve Spor Bakanlığı'na 10 bin 900, üniversitelerimize 4 bin, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'na 2 bin ve üniversite hastanelerine 7 bin yeni personel alınacak. Böylece bütün kurumlarımızda 110 bin yeni memur alımı gerçekleştirilecek.

Türkiye, demokrasi ve refah yolunda asla geri adım atmayacak. Her kim 'AK Parti'ye muhalefet edeyim' diye Türkiye'ye muhalefet ederse mutlaka mahcup olur. Bunu geçmişte herkes gördü, gelecekte de herkes görecek. Meşru hükümete, seçilmiş Cumhurbaşkanına karşı söylenen her gayrimeşru söz, Türkiye'ye karşı söylenmiştir, bu böyle bilinmelidir."

Sağlık Bakanlığına 36 Bin Personel Alınacak

Başbakan Yıldırım, yaptığı açıklamada Sağlık Bakanlığına 36 bin personel alımı yapılacağını söyledi. Daha önce de Sağlık Bakanı Ahmet Demircan yeni yılda sağlık personeli alımı ile ilgili şu ifadeleri kullandı:

''2018 yılı içerisinde, 9 bin doktor atayacağımızı tahmin ediyoruz en azından, onlar zaten otomatik, mecburi hizmetten dolayı alıyoruz. 27 bin ebe ve hemşire kadrosu oluşturmaya gayret ediyoruz ve bunu tamamlayacağız inşallah. Taşeronlarla ilgili yasal düzenlemenin bitmesini bekliyoruz. "

İlanlar yayımlandığı anda haberdar olmak için;

5HABER.COM ANDROİD UYGULAMASINI ÜCRETSİZ İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN

Facebook Sayfası için TIKLAYINFacebook Grubu için TIKLAYIN

5haber.com | Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.