Başbakan Yıldırım Türkiye Kart Tanıtımını Yaptı-Türkiye Kart Nerelerde Kullanılacak?

Türkiye'nin genelinde kullanılacak olan Türkiye Kart'ın tanıtımı Başbakan Binali Yıldırım tarafından yapıldı. Başbakan açıklamasında Türkiye Kart'ın ne zaman kullanıma başlayacağını söyledi.

Yayınlanma:
Başbakan Yıldırım Türkiye Kart Tanıtımını Yaptı-Türkiye Kart Nerelerde Kullanılacak?

Başbakan Binali Yıldırım, katıldığı imza töreninde Türkiye kart ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Bankacılık, telekomünikasyon, ulaşım ve finans alanında hizmet vermekte olan birçok şirket bir araya gelerek ortak ödeme adına bir platform kurdu. Türkiye Ortak Ödeme Platformu adı altında oluşturulan platforma üye olan şirketler aracılığıyla Türkiye genelinde ortak ödeme sistemine geçilecek.

2018 'in ortalarında yürürlüğe girmesi beklenen ortak ödeme platformu ile metrodan otobüse, vapurdan metrobüse tüm ulaşım araçlarına binerken tek bir kart kullanılabilecek. İl değiştirildiğinde ayrı bir kart almaya gerek kalmayacak. Bunun için de başta İstanbul ve Ankara olmak üzere belediyelerle anlaşma yapılacak.

Talep eden belediyeler, karta kendi şehirlerine özel şehircilik uygulamaları yükleyecek. Taksi, dolmuş gibi serbest çalışan esnaf da isterse sisteme dahil olacak.

Başbakan Yıldırım Türkiye Kart ile ilgili bugün yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

Bu işleri yaparken altyapıyı geliştirmek çok önemli, bilişim yollarını daha da genişletmek ve burada verilecek hizmetleri daha hızlı ve daha kolay şekilde yapma ihtiyacı var. Türkiye'de hala nüfusumuzun yüzde 40'ından fazlası banka hesabı kullanmıyor.

Bu ortak platformda, parasını güvenle kullanma imkanı getiriliyor. Banka hesabı olmayan vatandaşlarımızı da bu sistemle bu kart ile iş yapar ödemelerini yapar hale getirecek. İstediği vakit vatandaş, sistem içindeki parasını en yakın noktadan çekebilecek. Banka hesabı olmayanlar cep telefonlarından para yatırabilecekler. İster İstanbul'da Konya'da, Kars'ta her türlü toplu taşımada bu kart ile yararlanacaksınız.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.