Başkan Trump Planını Açıkladı

ABD Başkanı Trump , İsrail Başbakanı Netanyahu ile birlikte kameralar karşısına geçerek yeni Ortadoğu Planı'nı açıkladı.İsrail ve Filistin topraklarını konu eden bu plana Filistin'i temsil eden kimse katılmadı.ABD Başkanı...

Yayınlanma:
Başkan Trump Planını Açıkladı

ABD Başkanı Trump , İsrail Başbakanı Netanyahu ile birlikte kameralar karşısına geçerek yeni Ortadoğu Planı'nı açıkladı.

İsrail ve Filistin topraklarını konu eden bu plana Filistin'i temsil eden kimse katılmadı.

ABD Başkanı Trump, tek taraflı Ortadoğu barış planı kapsamında Kudüs'ün, İsrail'in "bölünmez" başkenti olarak kabul edileceğini açıkladı. Trump, "Bu harita ile başkenti Doğu Kudüs olan bir Filistin olacak" dedi. Türk gazeteciler Beyaz Saray'daki toplantıya alınmadı.

Yeni plana göre Başkan Trump Mesci-İ Aksanın Statüsünün Değişmeyeceğini harita üzerinde anlattı.

Öte yandan, Trump, Mescid-i Aksa'nın statüsünün değişmeyeceğini, İsrail'in bu bölgenin güvenliğini sağlamaya ve Müslümanların Mescid-i Aksa'daki ibadetlerini yapmasını temin etmeye devam edeceğini dile getirdi.

Trump, Ürdün'ün bu konuda bugüne kadar olduğu gibi özel durumunun korunacağını ve bu ülkenin İsrail ile çalışmaya devam edeceğini ekledi.

ABD Başkanı Donald Trump, tek taraflı Ortadoğu barış planı kapsamında öngörülen İsrail ve Filistin devletlerinin sınırlarını gösteren bir haritayı paylaştı.ABD Başkanı Donald Trump, tek taraflı Ortadoğu barış planı kapsamında öngörülen İsrail ve Filistin devletlerinin sınırlarını gösteren bir haritayı paylaştı.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.