Başkanlık Sistemi ile Eyalet Sistemine Geçilecek İddialarına Şükrü Karatepe'den Sert Cevap

Cumhurbaşkanlığı Başdanımanı Şükrü Karatepe, yaptığı son dakika açıklamasında bir dergide yayınlanan yazısı hakkında ortaya atılan iddialara sert yanıt verdi. İşte Karatepe'nin açıklamaları.

Yayınlanma:
Başkanlık Sistemi ile Eyalet Sistemine Geçilecek İddialarına Şükrü Karatepe'den Sert Cevap

Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Şükrü Karatepe, yaptığı son dakika açıklamasında Cumhurbaşkanlığı Sistemi ile eyalet sistemine geçileceği iddialarına sert bir şekilde cevap verdi. Karatepe, kaleme aldığı bir yazıdan Başkanlık sistemi ile Eyalet sistemi gelecek sonucunun çıkarılması iddiaları üzerine bir açıklama yaptı. Yazısının çok ahlaksızca bir şekilde çarptırıldığını dile getiren Başdanışman Karatepe, "Çok ahlaksızca bir çarpıtma. Bugün yada yarın bir güç çıkar biz anayasayı değiştireceğiz, Türkiye'yi federal yapıya götüreceğiz derse elimden ne gelirse tüm meşru araçları kullanarak mücadele ederim" ifadelerini kulandı.

Ankara Büyükşehir Belediyesinin yayın organları olan Şehir Araştırmaları Dergisinde yayınlanan "Başkanlık Sisteminde Şehir Yönetimi" başlıklı makale yazısının ardından ortaya atılan iddialara Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Şükrü Karatepe tepki gösterdi. Atatürk HGavalimanında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Karatepe, tartışmalara yol açan yazı ile ilgili, "Bu yazının konusu kısaca Bütünşehir uygulamasına geçtikten sonra belediye kavramının, Bütünşehir'leri açıklamaktan uzak olduğu üzerine kuruluyor. Belediye dediğimizde Türkiye'de biz belde halkının gündelik mahalli ihtiyaçlarını karşılayan teşkilatları kabul ediyoruz. Halbuki bugün Türkiyemizde başta İstanbul Ankara, Mersin gibi büyükşehirlerimiz artık mahallenin müşterek ihtiyaçları yani yerel ihtiyaçlar karşılanmıyor. Bu şehirlerimizin hepsi ülkemizin her tarafına ulusal planda hizmet veriyor. Hatta İstanbul, Türkiye sınırlarını aşarak her tarafa hizmet veriyor. Böyle olunca artık şehir yönetimini anlatırken ilçelere belediye kavramı kullanmak lazım Büyükşehir yönetimleri yenine de şehir yönetimi veya Büyükşehir yönetimi demek gerekir dedim" ifadelerini kullandı.

Eyalet Sistemine Karşıyım

Bütünşehir uygulaması geçilen yerlerde il özel idarelerinin kapanacağını dile gitiren Karatepe, "Buradan hareketle Bütünşehir uygulamasıyla Türkiye' de tek meclisli şehirlere geçildi. Bundan sonra diğer şehirlerimize de aynı statü uygulanırsa, başkanlık sistemi nasıl tek başlılık getiriyorsa şehirlerimizde de tek başlılık uygulamasına geçilmiş olur dedim. Buradan hareketle insanlar güya ben eyalet istemişim. ya da zihnimin arkasında bu varmış gibi tuhaf yorumlar yapıyorlar. Çok ahlaksızca bir çarpıtma. Sürekli bu konularda konuşurum. Herkes bilir ki ben üniter devletten tarafım. Kesinlikle eyalet ve benzeri federal yapılı devlet sistemine Türkiye'miz için kesinlikle karşıyım. Bugün yada yarın bir güç çıkar biz anayasayı değiştireceğiz Türkiye'yi federal yapıya götüreceğiz eyalet sistemi kuracağız derse onlara karşı elimden ne gelirse tüm meşru araçları kullanarak mücadele ederim. Ben Kesinlikle üniter devletten yanayım. Türkiye için hiçbir türlü fedaratif ve eyalet sistemini kabul etmem. Edilmesine de karşı çıkarım" ifadeleri ile konuşmasına son verdi.

5haber.com  |  Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.