Bayburt Üniversitesi Rektörü Değişmedi (Prof. Dr. Selçuk Coşkun Kimdir, Nerelidir?)

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 3 üniversiteye rektör ataması yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı atamalarda Bayburt Üniversitesi Rektörlüğüne yeniden Prof. Dr. Selçuk Coşkun'u atadı İşte Prof. Dr. Selçuk Coşkun hakkında detaylı bilgi.

Yayınlanma:
Bayburt Üniversitesi Rektörü Değişmedi (Prof. Dr. Selçuk Coşkun Kimdir, Nerelidir?)

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 3 Üniversiteye rektör ataması yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yaptığı atmaaya göre Bayburt Üniversitesi Rektörlüğüne yeniden Prof. Dr. Selçuk Coşkun atandı. Pekji Prof. Dr. Selçuk Coşkun kimdir İşte detaylar.

Prof. Dr. Selçuk Coşkun Kimdir?

İlköğretimini Gümüşhane'de yapan tamamlayan Coşkun, lise eğitimini Bayburt İmma Hatip Lisesinde bitirdikten sonra 84-89 seneleri arasında Erciyes Üniversitesi ve Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakültelerinde lisans öğrenimi gördü. Lisans eğitimini tamamladıktan sonra, 1989 yılında Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Hadis Anabilim Dalında araştırma görevlisi olarak göreve başlayan Selçuk Coşkun, 1991 yılında “Hz. Peygamber’in Sünnetinde Yetişkinlerin Eğitimi” teziyle yüksek lisansını tamamladı.

Bunun ardından 1993 senesinde, bir müddet Mısır’da bulunan Coşkun, 1996 senesinde “Bir Eğitimci Olarak Hz. Peygamber’in İnsan Telakkisi” teziyle doktora eğitimini tamamladı. 2000–2001 Öğretim yılında Kırgızistan Oş Devlet Üniversitesi İlahiyat Fakültesinde Bölüm başkanı ve öğretim üyesi olarak çalışan Prof. Dr. Selçuk Coşkun, 2005 yılında doçent oldu. 5 yıl Doçent olarak görevine devam eden Coşkun, 2010 yılında Profesör unvanını almayı başardı.

Prof.Dr. Selçuk Coşkun, Hadis Anabilim Dalı başkanlığı, Temel İslam Bilimleri Bölüm Başkan Yardımcılığı, Bölüm Başkanlığı, Fakülte Kurulu üyeliği, Fakülte Yönetim Kurulu üyeliği, Dergi editörlükleri, Sosyal Bilimler Enstitüsü Yönetim Kurulu üyeliği gibi idari görevlerinin yanı sıra, çeşitli sempozyumların sekretaryası görevini de başarı ile üstlendi.

Hz. Peygamber’in İnsan Anlayışı, Sünnet ve Gelenek, Hadise Bütüncül Bakış gibi eserlerinin yanı sıra, yayımlanmış çok sayıda makale ve yazı bulunmaktadır.

5haber.com  |  Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.