İstanbul Valisi'nden Son Dakika Yangın Bilançosu Açıklaması: 1' i Ağır 12 Kişi Yangından Etkilendi

İstanbul Bayrampaşa'da büyük çağlı bir yangın çıktı. Bölgeye gelen itfaiye ekipleri yangına anında müdahale etti ancak yangın 4 saattir halen söndürülemedi. Mahalleli duman yüzünden evlerinden dışarı çıkamıyor. İstanbul Valisinden gelen son dakika açıklamasına göre yangından 1' i ağır 12 kişinin etkilendiği belirtildi.

Yayınlanma:
İstanbul Valisi'nden Son Dakika Yangın Bilançosu Açıklaması: 1' i Ağır 12 Kişi Yangından Etkilendi

Son Dakika İstanbul'da büyük çağlı bir yangın çıktı. 

İstanbul'un Bayrampaşa ilçesinde bulunan bir plastik atölyesinde büyük çaplı yangın çıktı. Bölgeye çok sayıda itfaiye ve sağlık ekibi yönlendirildi.

Bayrampaşa'da plastik atölyesinde yangın çıktı. Dumanların İstanbul'un bir çok semtinden görüldüğü yangın yerine çok sayıda itfaiye ve sağlık ekibi yönlendirildi. İtfaiye ekipleri bir taraftan alevlere müdahale ederken diğer yandan da yangın çıkan atölyenin bulunduğu iş merkezinde mahsur kalanları tahliye ediyor.

Yangın sabah saat 10.30 sıralarında henüz bilinmeyen bir nedenden dolayı çıktı. Olay yerine gelen Eyüp itfaiyesi müdahalede yetersiz kalınca olay yerine Bayrampaşa, Gaziosmanpaşa, Fatih, Bakırköy, Şişli ve Bağcılar itfaiye ekipleri ve çok sayıda sağlık ekibi sevk edildi. Yangın nedeniyle üst katlarda mahsur kalanlar zor anlar yaşadı. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri merdiven yardımıyla mahsur kalanları kurtardı. İtfaiye ekiplerinin yangına müdahalesi devam ediyor.

Vali'den Son Dakiak Açıklaması

Bayrampaşa'da bulunan Baltaş Sanayi Sitesi'ndeki bir plastik fabrikasında yangın çıktı. İstanbul Valisi Vasip Şahin, 1'i ağır 12 kişi dumandan etkilendi

4 Saattir Söndürülemiyor

Bayrampaşa'da bulunan Baltaş Sanayi Sitesi'ndeki bir plastik fabrikasında yangın çıktı. Çok sayıda itfaiye ekibinin müdahale ettiği yangın sırasında mahsur kalanlar itfaiye ekipleri tarafından kurtarıldı. İtfaiye ekipleri 4 saattir yangına müdahale ediyor.

Yangın Birçok Yere Sıçradı

Çıkan dumanlar Bayrampaşa Kocatepe Mahallesi'ni kapladı. Sanayi sitesinin elektrikleri tamamen kesildi. İtfaiyenin yaklaşık 2 saat süren müdahale sonucu zemin kattaki yangın kontrol altına alındı. Ancak bu kez de 12.30 sıralarında 3. kattan alevler yükselmeye başladı. Ekipler hemen bu bölümdeki yangına müdahale etti.

Otomobillerde Yandı

Ancak alevler gittikçe büyüdü. Üst katta bulunan otoparka sıçrayan alevler bazı otomobillerin yanmasına neden oldu. Bu sırada patlama sesleri duyuldu. İtfaiyenin yangına müdahalesi devam ediyor.

Kedisiyle Birlikte Yangından Kaçtı

Büyük korku ve paniğin yaşandığı yangında evde bulunan Ayhan Tekatar'ın annesi Ayten Aras ve kardeşi Aygen Tekatar da dumandan etkilendi. Evde bulunan kedisi ile yangından kaçan Aygen Tekatar yangının neden başladığını bilmediklerini, alevlerin birden etrafı sardığını ve kedisini bularak kendini dışarı attığını söyledi.Kedisini kucağından bir an olsun indirmeyen kadın ambulansada kedisiyle birlikte bindi.

Mahallede Hayat Durdu-Okullar Tatil Edildi

Bayrampaşa'daki yangın Kocatepe Mahallesini teslim aldı. Duman ve koku yüzünden kimse sokağa çıkamadı. Esnaf dükkanlarını açamadı. Dumandan etkilernen Mustafa Irti İlkokulu ve Ortaokulu tatil edildi. Yangını duyan veliler okula koştu. Nefes almakta zorlanan öğrencilere okul yönetimi tarafından maske dağıtıldı. Maske takan ve ağız ve burunlarını kapatan öğrenciler okuldan kaçarak çıktı. Bayrampaşa Kaymakamı Osman Aslan Canbaba okula gelerek yöneticilerden bilgi aldı. Canbaba okulun tatil edildiğini açıkladı.

Bölgeye gelen itfaiye ekipleri yangını söndürme çalışmalarına başladı. Ancak dumanların bölge genelini sarması ve alevlerin boylarının yüksek seviyelere kadar çıkması itfaiye ekiplerinin işini oldukça zorlaştırıyor. İşte bölgeden alınan son dakika görüntüleri.

 

Son dakika haberlerinden, gündem haberlerinden, gelişmelerden ve daha fazlasından haberdar olmak için 5haber.com adresini takipte kalın.

5haber.com  | İstanbul

DHA

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.