Bebeğini bırakıp tatile giden ve ölmesine neden olan öğretmen hakkında Danıştay kararını açıkladı

2014 yılında meydana gelen olayda, kadın öğretmen 2 aylık bebeğini evde yalnız bırakıp 9 günlük tatile çıkmış ve onun ölümüne neden olmuştu. O öğretmen hakkında Danıştay beklenen kararı verdi. İşte detaylar.

Yayınlanma:
Bebeğini bırakıp tatile giden ve ölmesine neden olan öğretmen hakkında Danıştay kararını açıkladı

Bundan 3 yıl önce meydana gelen olayda, bir kadın öğretmenin yaptığı Türkiye gündemine bomba gibi düşmüştü. 2014 yılında Türkiye'nin gündemini meşgul eden olayda, bir kadın öğretmen, tatile giderken evde bıraktığı bebeğinin ölümüne neden olmuştu.

Kocaeli'ye bağlı Gölcük İlçesinde meydana gelen olayda, 2014 yılı Ekim ayında henüz 2 aylık olan bebeğini evde yalnız bırakan ve bu şekilde 9 günlük Kurban Bayramı tatilinde ailesinin yanına giden kadın öğretmen, bebeğin ölümüne neden oldu. Olayın ortaya çıkması sonucu gözaltına alınan ve hakkında işlem başlatılan öğretmen, adli süreçte müebbet hapis cezasına çarptırılmıştı.

Adli süreç bu şekilde devam ederken, Milli Eğitim Bakanlığı, idari süreçte de adı geçen öğretmenin meslekten çıkarılması yönünde karar vermişti. Milli Eğitim Bakanlığı, söz konusu fiilin "Memurluk sıfatı ile bağdaşmayacak nitelik ve derecede yüz kızartıcı ve utanç verici hareketlerde bulunmak" kapsamına girmesi gerekçesiyle memuriyetten çıkarıl yönünde karar almıştı.

Danıştay Onayladı

Bu olay sonrası MEB'in yaptığı öğretmenlikten çıkarılma kararı, öğretmen tarafından dava edildi. Ancak idare mahkemesi öğretmenin bu davasını reddetti ve işlemin hukuka uygun olduğuna karar vermiştir. Öğretmen idare mahkemesi kararının bozulması için temyiz isteminde de bulunmuştur. Danıştay ise geçtiğimiz ay temyiz sürecini sonuçlandırdı. Danıştay, bu öğretmenin meslekten çıkarılması kararının hukuka uygun olduğu yönündeki kararını onayladı.

Son dakika haberlerinden, eğitim haberlerinden, gelişmelerden ve daha fazlasından anında haberdar olmak için 5haber.com adresini takipte kalın.

5haber.com  | Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.