Bedelli askerlikte son durum ne? Bedelli askerlik gelecek mi? Daha önce kaç defa çıktı?

Bedelli askerlik bekleyen yüz binlerce kişi, yasanın çıkıp çıkmayacağı konusunda araştırmalara devam ediyor. Peki bedelli askerlik çıkacak mı? Bedelli askerlik konusunda yapılan son açıklamalar nedir? İşte bedelli askerlik hakkında yapılan son açıklamalar.

Yayınlanma:
Bedelli askerlikte son durum ne? Bedelli askerlik gelecek mi? Daha önce kaç defa çıktı?

Yüz binlerce kişinin büyük bir merakla beklediği bedelli askerlik meselesi halen belirsizliğini koruyor. Binlerce kişi, sosyal medya üzerinden yaptıkları paylaşımlar ile seslerini yetkililere duyurmaya çalışmakta ve bedelli askerliğin tekrar gündeme gelmesi istiyor. İşte bedelli askerlik konusunda yapılan son açıklamalar.

Numan Kurtulmuş Gündemimizde Yok Dedi

Hükumet Sözcüsü ve Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, geçtiğimiz günlerde katıldığı bir programda yaptığı açıklamada bedelli askerliğe değinirken konu ile ilgili ilgili "Türkiye'nin şu ortamında, terörle mücadelenin bu kadar had safhada olduğu bir ortamda bedelli askerlik konusuyla ilgili herhangi bir çalışma Milli Savunma Bakanlığı ve Genelkurmay Başkanlığında mevcut değildir" dedi. Kurtulmuş, "Yakın dönemde de bu konunun gündeme gelmesi mümkün değildir" ifadeleri ile konuşmasını sonlandırmıştı.

Başbakan Yıldırım'dan Açıklama

Başbakan Binali Yıldırım, bedelli askerlik konusunda yaptığı son açıklamada, “Yok böyle bir şey, programımızda gündemimizde yok” ifadelerine yer verdi.

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık'tan Açıklama

Aylar önce katıldığı bir programda katıldığı bir televizyon programında bedelli askerlik meselesine değinen Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, “Bedelli askerlik gündemimizde yok” ifadelerini kullanmıştı.

Daha Önce Kaç Kere Çıktı? Kaç Kişi Faydalandı?

Türkiye Cumhuriyeti tarihinde 10 kez çeşitli nedenlerle bedelli askerlik çıkarıldı. 12 Eylül 1980 darbesinden bu yana 35 senede dört kez bedelli askerlik çıkarıldı. 1987 yılında 18 bin 433, 1992 yılında 35 bin 111 ve 1999 yılında 72 bin 290, 2011 yılında 70 bin kişi olmak üzere toplam 195 bin 834 kişi yararlandı.

5haber.com  | Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.