Bekçiler ne kadar maaş alır, ne iş yapar? 7 bin bekçi alımı hangi illere yapılacak?

Beki alımı ne zaman? Alınacak bekçiler ne iş yapacak? Bekçilerin maaşları ne kadar? Bekçi kıyafetleri nasıldır? İşte bekçi alımı hakkında tüm detaylar.

Yayınlanma:
Bekçiler ne kadar maaş alır, ne iş yapar? 7 bin bekçi alımı hangi illere yapılacak?

Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından alınacak ve İçişleri Bakanlığı bünyesinde istihdam edilmek üzere 7 bin bekçi alımı yapılacağı geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu müjdesi sonrasında yayımlanan KHK'da 7 bin kadronun ayrıldığı belirtildi. Kadronun ayrılması sonrasında adaylar, bekçi alım ilanının yayımlanmasını beklemeye başladı.

Beklenen bekçi alımı ilanının kısa süre için de yayımlanması beklenirken adaylar, bekçi alımı hakkında detayları araştırıyor. İşte bekçinin görevleri, kıyafeti ve maaşı hakkında bilgiler ile bekçi alımının yapılacağı iller.

Bekçi Ne İş Yapar?

Sorumlulukları bulunmuş oldukları çarşı ve mahallenin güvenliğini sağlamak, halkın huzurunu engelleyici kişileri engellemek ve bölge halkının güvenliğini sağlamak gerekli tedbirler almaktır.

Bekçi Kıyafeti Nasıl?

Bekçiler, polislerin giymekte olduğu kıyafet ile benzerlik gösteren ve rengi kahverengi olan bir resmi elbise giymektedir.

Bekçi Maaşı Ne Kadar?

Alınan bekçilerden göreve başlayan bekçiler genel olarak 2 bin 700 lira seviyesinden başlayan maaş almakta olup bu maaş bekçinin görev yaptığı il ve hizmet süresine göre değişiklik göstermektedir.

Bekçi Alımları Hangi İllere Yapılacak?

Beklenen bekçi, alımının kısa süre içinde yayımlanması bekleniyor. Adaylar bekçi alımını beklerken alınacak personellerin hangi illere yapılacağını araştırıyor.

Alımı yapılacak olan bekçilerin; İstanbul, Ankara, Gaziantep, Adana, Hatay ve Mersin illeri bünyesinde istihdam edileceği belirtildi.

Başka Alımlar Olacak mı?

Alımı yapılacak bu 6 ilin dışında ayrıca Emniyet Genel Müdürlüğünün terör olaylarının yaşandığı illere ayrıca personel alımları yapması bekleniyor. Diğer alımlarında çok fazla bekletilmemesi ve kısa süre içinde ilanların yayımlanması bekleniyor.

Son dakika haberlerinden, gündem haberlerinden, bekçi alımlarından ve daha fazlasından haberdar olmak için 5haber.com adresini takipte kalın.

5haber.com  | Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.