Bekçilik başvuruları nereye yapılıyor ve başvuru tarihi ne zaman?

Yeni bekçi alımı ne zaman yapılacak? Bekçilik başvuru süreci nasıl oluyor ? Bekçilik için istenilen belgeler nelerdir? 2020 bekçi alımı haberleri sitemizde.

Yayınlanma:
Bekçilik başvuruları nereye yapılıyor ve başvuru tarihi ne zaman?

Polis Akademisi Başkanlığı tarafından yapılacak duyuru sonrası bekçi adayları başvuru süreci, sözlü, yazılı, parkur sınavlarına dahil olacaktır. On binlerce kişinin merak ettiği  2020 bekçi alımı için Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılacak açıklama bekleniyor. Yeni bekçi alım başvurusu internet üzerinden ön başvuru ile yapılacaktır. Alım ilanı çıktığında verilen tarihler arasında e devlet üzerinden başvuru ile ilgili yerler doldurulacaktır.

İllere göre  alım yapılacak olan çarşı ve mahalle bekçisi, sayısı, şartları başvuru yerleri başvuru sınav tarihleri, istenecek belgeler ile gerek görülen diğer bilgiler başvurma süresinin bitiminden en az 15 gün önce Resmi gazete Cumhur Başkanınca belirlenen kurumun internet sitesinde ve Başkanlığın internet sitesinde ilan edilir.

Başvuru yapan adaylar başvuruların alınması ve ön sağlık kontrolleri yapılması için Polis akademisi başkanlığı resmi internet sitesinden (https://pa.edu.tr) açıklanacak olan başvuru sitesinden evrakları teslim edeceğiniz yeri açıklayacaktır.

Ön sağlık aşamasını geçenler yazılı sınava gireceklerdir. Bu aşamayı geçenler parkura katılır polis akademisi tarafından  Bu aşamaları geçenler ise en son olarak sözlü sınava gireceklerdir. Yine başarılı olan adayları polis akademisi kendi sitesinde yayınlanacaktır.

Başvuruda istenen belgeler

  • Adli sicil kaydı
  • Mezuniyet bilgisi
  • TC kimlik numarası
  • Erkek adaylar için askerliğinin yapılmış olması gerekir
  • Yaş düzeltmesi yapanlar için yaş düzeltmesi bilgisi
  • Şehit ve Vazife Malülleri'nin eş ve çocuklarından başvuru yapacak olanlar dan şehit ve vazife Malül bilgisi verilecektir.
Emniyet bekçi maaşını ve bekçi olma şartlarını açıkladı

BEKÇİLERE MÜJDE

Yeni bekçi ilanlarını öğrenmek 5haber.com sosyal medya hesaplarını takip edebilirsiniz.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.