Bekir Bozdağ'dan Cezaevlerinde Kötü Muamele İddialarına Yanıt

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'dan cezaevlerinde işkence ve kötü muamele iddialarına yanıt geldi. İşte o açıklamalar.

Yayınlanma:
Bekir Bozdağ'dan Cezaevlerinde Kötü Muamele İddialarına Yanıt

Bekir Bozdağ'dan, son günlerde gündemi sürekli olarak meşgul eden cezaevlerinde dayak ve işkence iddialarına yanıt geldi.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, gündeme ilişkin bazı açıklamalarda bulundu. Son birkaç aydır gündemi sıkça rahatsız eden konulardan biri olan cezaevlerinde tutuklu kişilere yönelik uygulandığı iddia edilen şiddet konusuna aıklık getiren Bakan Bozdağ, bu suçlama ve iddiaların tamamen asılsız olduğu, cezaevlerinde kötü muamele veya işkence gibi yaptırımların söz konusu olmadığını belirtti. Bakan Bozdağ ayrıca, Türkiye'de yapılan kötü muamele ve işkence iddialarını yapan ve bu iftirayı atanlara seslenerek, kime, nerede, kimin, ne zaman ve nasıl işkence veya kötü muamele yaptığımızı açıklamalı. Eğer iddia ediyorsa bunun arkasında durarak bunu Türk milletine kanıtlamalı diyen Bekir Bozdağ, Türkiye Ceza ve Tutukluevlerinde, dayak, işkence ve kötü muamelenin olmadığını ve iddiaların tamamen asılsız olduğunu, var olmayan bir şeyin iftira ile var edilemeyeceğini söyledi.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, sosyal paylaşım siteleri üzerinde konuşulan ve geniş bir kitle tarafından desteklenen işkence iddialarına yanıt verdi. İddialara sert bir şekilde yanıt veren Bakan Bozdağ, bu suçlamaların asılsız olduğunu, herhangi bir iddiada bulunan kişilerinde bu iddiaların kanıtlaması gerektiğini vurguladı. Tüm iddiaların tamamen bir iftiradan ibaret olduğunu da söyleyen Bakan Bozkağ, bazı kesimlerin bu gibi iftiralarda bulunup, halkı devlete ve hükumete karşı kışkırtmaya yönlendirdiğini söyledi.

Bekir Bozdağ, açıklamasının sonunda ise, "buradan tekrar sesleniyorum, Türk Ceza Tutukluevlerinde kötü muamele yoktur. İddialar tamamen asılsızdır" dedi.

5haber.com  | DHA

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.