Bekir Bozdağ'dan Sinan Oğan Açıklaması: "Herkes İddiasını İspatla Mükelleftir"

Bekir Bozdağ, yaptığı son dakika açıklamasında, hakkında gündemde dolaşan iddialara yanıt verdi. İşte Bekir Bozdağ'ın yaptığı açıkBozdağ'ın yaptığı açıklama.

Yayınlanma:
Bekir Bozdağ'dan Sinan Oğan Açıklaması: "Herkes İddiasını İspatla Mükelleftir"

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, geçtiğimiz gün MHP'den ihraç edilen isim olan Sinan Oğan'a kürsüde gerçekleşen saldırı sonrası kendisine yöneltilen 'Adalet Bakanı savcıya talimat verdi, saldırgan serbest kaldı' şeklindeki asılsız iddialara yalanlama getirdi.

Gazetecilik mesleğinin ilkelerine sadık bir şekilde yapılması gerektiğinin altını çizen Bakan Bekir Bozdağ, herkesin iddiasını ispatla mükellef olduğunu da vurguladı. İddiasını ispat edemeyenlerin müfteri olduğunu belirten Bakan Bozdağ, yaptığı paylaşım ile şu açıklamalarda bulundu:

"Gazetecilik mesleği ilkelerine sadık gazeteler, bir konuyu manşet yaparken doğruluğunu araştırır, sonucuna göre yazıp/yazmamaya karar verir. Yegane gazetecilik ilkesi, AK Parti'ye ve Sayın Cumhurbaşkanımıza düşmanlık olan bir gazeteden ahlaklı ve ilkeli habercilik elbet beklenemez. Herkes iddiasını ispatla mükelleftir. İddiasını ispat edemeyen müfteridir. Böyle bir talimat yoktur. Olmayan talimat, iftira ile var edilemez. Yapılan, gündeme gelmek isteyen bir şahsın hem Cumhuriyet Savcısına hem de Adalet Bakanı olarak şahsıma tartışmasız bir iftirasıdır."

Gündem haberlerinden ve daha fazlasından anında haberdar olmak için 5haber.com adresini takipte kalın.

5haber.com  |  Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.