Beklenen açıklama geldi: ÇAYKUR bin 500 işçi alımı başvuruları başlıyor

Beklenen işçi alımı açıklaması geldi. Bakan Faruk Çelik'in aylar önce söylediği yaz mevsimi personel alımı ilanı yayımlandı. İşte İŞKUR üzerinden alımı yapılacak olan personellerin illere göre dağılımları ve başvuru şartları ile başvuru şekli.

Yayınlanma:
Beklenen açıklama geldi: ÇAYKUR bin 500 işçi alımı başvuruları başlıyor

Geçtiğimiz aylarda Tarım Bakanı Faruk Çelik'in müjdelediği personel alımı için başvuru süreci başlıyor. Bakan Çelik, yaptığı açıklamasında yaz dönemi için bin 500 personel alımı yapılacağını duyurmuştu. Bu müjdenin ardından ise beklenen haber İŞKUR'dan geldi.

İŞKUR Rize İl Müdürü Hasan Kiraz yaptığı son açıklamada ilgili alıma başvuruların yarın (9 Mayıs) başlayacağını söyledi. Kiraz, gazetecilere yaptığı açıklamasında, ÇAYKUR'un, Doğu Karadeniz'de yer alan Rize'de bin 70, Artvin'de 170, Trabzon'da 240 ve Giresun'da 20 olmak üzere toplam bin 500 mevsimlik işçi alımı için gerekli işlemleri tamamladığını söyledi.

Başvurular Nasıl Olacak?

Müracaatların illerde yer alan İŞKUR müdürlüklerine 18 Mayıs tarihine kadar yapılabileceğini söyleyen Kiraz, "İlkokuldan, üniversite mezununa kadar bu işi kabul edecek erkekler müracaat edebilecek. ÇAYKUR bu iş için sadece erkek işçilerin istihdam edileceğini bildirdiğinden bayan ve engelli kardeşlerimizin müracaatları kabul edilmeyecektir. Müracaatlar Rize İŞKUR İl Müdürlüğü, Ardeşen Belediyesi, Çayeli Belediyesi, Pazar Belediyesi, İyidere Belediyesi, İyidere SYDV ile Artvin, Trabzon ve Giresun İŞKUR il müdürlüklerince alınacak. Ayrıca kurumumuza ait 'www.iskur.gov.tr' internet adresinden de müracaatlar yapılabilecek." sözlerini söyledi.

İş başvurusunda bulunacak kişilerin son günleri beklememesini isteyen İŞKUR Rize İl Müdürü Hasan Kiraz, başvuru esnasında çalışılmak istenen fabrika seçiminin onaylanmasından sonra değişikliğe de gidilemeyeceğinin de altını çizdi.

Hasan Kiraz açıklamasının sonunda ise, başvurular sonrasında noter huzurunda çekiliş yapılarak çalışacak kişilerin belirleneceğini kaydetti.

Son dakika haberlerinden haberdar olmak için 5haber.com adresini takipte kalın.

5haber.com  | Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.